На 25 и 26 юни 2022г. Римският стадион на Филипопол

...
На 25 и 26 юни 2022г. Римският стадион на Филипопол
Коментари Харесай

Танцьори и певци, пазители на традиции, завладяват Пловдив

На 25 и 26 юни 2022г. Римският стадион на Филипопол става сцена, само че не за спортни надпревари, а за вибрациите на българщината. Инициативен комитет осъществя I-вото издание на обзор за детско и самоинициативно творчество " Традиции и памет " Пловдив 2022 година През двата дни на събитието жителите и гостите на града ще могат да се насладят на самодейни трупи, създатели от читалища и клубове за достоверен фолклор в три раздела - певческо, хореографско изпълнителско изкуство и възстановка на български обичаи и традиции.

Амбицията на уредниците е прегледът да стане годишен, тъй като първият град Европейска столица на културата в България е най-естественото място, на което да се популяризира неповторимия код на българина, заложен във фолклорната ни съкровищница. От една страна стои концепцията да се притегли разнообразна аудитория, а от друга – да се даде авторитетна сцена за изява на гениите в другите категории, което да спомогне за повишение на изпълнителското им майсторство.

Не на последно място прегледът за детско и самоинициативно творчество " Традиции и памет " Пловдив 2022 година цели да реализира креативен разговор, да вдъхне у участниците самочувствие и да ускори родолюбивия дух, а измежду интернационалните посетители да предизвика екстаз от обилните носии, невероятните танци и магията на неравноделните ритми.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР