На 25 февруари заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова (ГЕРБ-СДС)

...
На 25 февруари заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова (ГЕРБ-СДС)
Коментари Харесай

Народният представител Росица Кирова инициира среща с кметове на общини за подпомагане на учащите се в медицински специалности от област Видин

На 25 февруари заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова (ГЕРБ-СДС) провежда среща с кметовете на общините от област Видин по отношение на подетата самодейност за образование на деца от района за медицински експерти в Русенския университет.

" Заедно с кметовете ще потърсим младежи, които са приключили или в този момент приключват своето приблизително обучение и имат предпочитание да продължат образованието си ", заяви на конференция тя.
Кандидатстването ще се прави посредством видинския филиал на висшето образователно заведение, който ще управлява всички нужни документи.

Бъдещите студенти в медицински специалности ще бъдат освободени от такси за образование, ще им се обезпечат общежитие и стипендии като подпишат контракт с видинската болница.
" Първоначално ще се започва с към 10-20 бройки, които ще се образоват в Русе. Бъдещите млади експерти ще практикуват и работят по контракт във Видинската болница ", сподели заместник-председателят на Народно събрание.

Росица Кирова обясня, че чака, съгласно финансовите благоприятни условия, общините, взаимно с бизнеса, да обезпечат и спомагателни стипендии за тези студенти. " Искрено се надявам и към това са ориентирани напъните ми – да стартираме да осигуряваме здравни фрагменти, които да обслужват популацията на Видинска област ", добави Кирова.

Предстоящата среща е продължение на провелите се в Народното събрание, по самодейност на Росица Кирова, диалози и реализирани договорености сред акад. Христо Белоев - ректор Русенския университет, изпълнителният шеф на МБАЛ във Видин доктор Ивета Найденова и административният шеф на видинския филиал на университета Момчил Станков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР