На 24 февруари (четвъртък) 2022 в галерията на Културно-информационния център

...
На 24 февруари (четвъртък) 2022 в галерията на Културно-информационния център
Коментари Харесай

Унгаро-български художник с изложба в КИЦ

На 24 февруари (четвъртък) 2022 в галерията на Културно-информационния център на РСМ на ул. Оборище 7 в София ще бъде открита изложбата „ Моите мисли “ на младия унгаро-български художник – студент по живопис в Софийския университет Адам Фекете.

Посетителите са добре пристигнали за среща с създателя сред 16:00 и 19:00 часа.

Изложбата е формирана от двадесет до момента непоказвани произведения, основани през последните 3 години.

Авторът се вълнува от времето в което живеем. Образи, усеща и мисли, всичко, което ни заобикаля, пъстрият свят на съвремието ни – вдъхновенията все пак съпровождат мислите и намират своето решение върху платната.

В цветовия обсег, смелостта и пречупената действителност в нереалните живописни и графични произведения на младия художник откриваме свободата. „ Когато рисувам се усещам свободен “ – Адам Фекете.

Младият създател е надълбоко обвързван с инстинкта за независимост в творчеството си. Енергия и цветове, свободен дух и автентичност се долавят в картините му. Оригинален по своему, трогателен и разказващ истории, въодушевяващ и цветен.

До довеждане докрай на междинното си обучение живее и учи в три европейски столици – София, Брюксел и Будапеща.

Рисува с акрилни, текстилни и маслени бои, туш и перо, въглен, пастел, молив, тебешир, пясък… Прави керамика, създава колажи, рисува стъкло, графика, батик с парещ восък.

В Белгия се увлича и по рисуването на дребни фигури – бойци, офицери, коне, здания, основава макети от разнообразни исторически столетия.

Някои от рисунките на Адам Фекете са владеене на ценители в Германия, Съединени американски щати, Бразилия, Канада, Англия, Испания, Франция, Белгия, Холандия, Унгария, Русия, Австралия, Испания, България… Младият създател има грамоти, приветствени писма, както и книга с мнения от първите си изложения.

Адам Фекете има 18 независими изложения в България, Унгария и Белгия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР