На 24 април ще заработят четирите километра на третата метролиния

...
На 24 април ще заработят четирите километра на третата метролиния
Коментари Харесай

Метролинията през „Овча купел“ ще работи още от 24 април

На 24 април ще проработят четирите километра на третата метролиния през столичния квартал „ Овча купел “. Това заяви кметът на града Йорданка Фандъкова.

„ Така жителите, които ще пътуват с метрото, доближават 500 000 дневно “, добави тя.

Снимка: Столична община

„ Изградихме цялата трета линия на метрото от 2016 до 2021 година – за по-малко от 5 години нови 12 км – от „ Подуяне “ през „ Оборище “ и центъра, през „ Красно село “ и „ Овча купел “ до Околовръстния път при „ Горна Баня “. И сме подготвени да продължим “, уточни Фандъкова.

С разширението до Околовръстното е изтрадена също интермодална връзка с жп превоза в „ Горна баня “, както и три паркинга за 670 автомобила общо.

Третата линия е оборудвана с транспарантни отваряеми преградни перони и автоматика от ново потомство. С нея се реализира понижаване на трафика по трасето с 25%, на изхвърляните нездравословни излъчвания – над 11 хиляди тона годишно.

Снимка: Столична община

„ Очаквам оптимално бързо новият парламент и държавно управление да продължат процедурата по Плана за възобновяване и резистентност и внасянето му в Европейската комисия, защото в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото “, сподели още Фандъкова.

През тази и идната седмица се организират и публичните разисквания за промени на общия организационен проект за разширенията на метрото от Военната академия „ Г. С. Раковски “ през „ Гео Милев “ и „ Слатина “ до „ Цариградско шосе “ и от „ Младост 3 “ до Симеоновския въжен превоз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР