На 24 април излиза новата книга на Георги Божинов –

...
На 24 април излиза новата книга на Георги Божинов –
Коментари Харесай

Излиза новата книга на Георги Божинов – Черешови води

На 24 април излиза новата книга на Георги Божинов – „ Черешови води “. Тя включва разкази и пътеписи.
Георги Божинов е роден на 27 януари 1924 година в с. Крива бара, Ломско. Завършва философия в СУ „ Св. Климент Охридски “ с втора компетентност „ Руска лингвистика “. Работи като сътрудник на Българска телеграфна агенция и във вестниците „ Литературен фронт “, „ Отечествен фронт “ и „ Труд “.
Автор е на романа „ Калуня-каля “, който „ Хермес “ преиздаде през 2014 година Само за няколко месеца забравеният шедьовър се трансформира в обичана книга на хиляди български читатели. И до през днешния ден романът е измежду най-търсените и продавани български книги.
През 2015 година преиздадохме и завладяващата историческа повест „ Караджата “, а през 2016 година – новото издание на „ Кукувица кука “, в което за пръв път в книга е включен разказът „ Старите портрети “. Божинов е създател и на пътеписите „ Вдън гората Дикчам “, „ Юлень “, на сборника с разкази „ Сивият скиталец “.
" Какъв художник, какъв импресионист! Има моменти в текстовете му, когато не можеш да повярваш на очите си – картината е изумителна, точна и чиста, като че ли гледана през капка роса! Четката му не се влачи по платното, а го сече с къси, внезапни мазки. Рисува, рисува, дълбае и дълбае. И припомня: Това е България. Обичайте я, споделя, няма нищо по-прекрасно от тая земля българска. Ваша е тя и вие сте нейни. И все насочен, запъхтян, все едно изкачва височина: споделя се единствено най-важното, тъй като дъхът ще ти би трябвало, с цел да стигнеш още нагоре... "
Ангел Русков
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР