На 24.03.2023 година РУ Ангел Кънчев“, Сдружение Център Динамика“- Русе

...
На 24.03.2023 година РУ Ангел Кънчев“, Сдружение Център Динамика“- Русе
Коментари Харесай

Три организации се обединиха след Международния ден на социалната работа

На 24.03.2023 година районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “, Сдружение „ Център Динамика “- Русе и Център за развиване на устойчиви общности (ЦРУО) - София сплотиха старания в организирането на междурегионално съревнование в поддръжка на предприемаческите умения на младежите и развиване на обществено отговорно държание на тематика «Зачитане на многообразието посредством взаимни обществени действия» послучай Световния ден на обществената работа. Участие в надпреварата взеха над 100 ученика от междинните учебни заведения от област Русе и страната. Състезанието бе предшествано от конкурс за постери по тематиката, в който участваха студенти от разнообразни специалности на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “. Трите най-хубави оферти бяха отличени в директно гласоподаване от страна на студентите и трите партньорски организации и наградени от ЦРУО – София.

Форумът бе открит от учен Христо Белоев – ректор на университета, който уточни значимостта на тематиката за многообразието посредством взаимни обществени дейности и изрази благодарността си към всички декларирали присъединяване. Поздравление сервира и госпожа Диана Георгиева – ЦРУО - София, която изрази своето удовлетворение, че надпреварата е продължение на извършения в университета преди две години Хакатон за икономическото овластяване на дами, претърпели принуждение от интимния сътрудник. Припомни, че по същата тематика през м. март 2021 година в гр. Русе бе подписан териториален протокол, който сплоти напъните на 13 институции и организации. Диана Георгиева в резюме показа същността на икономическото овластяване на дамите, минали през токсичните взаимоотношения в партньорска връзка и изключителната значимост на поддръжката, от която се нуждаят. Представена бе и създадената в границите на план «WEGO!3 – от самостоятелно овластяване на претърпели принуждение от интимния сътрудник към ангажиране на обществото» лаборатория за политики и направените два стратегически план – «Бяла книга» и «Социално-икономическо овластяване на дами претърпели принуждение от съкровен сътрудник: Роля на политиките и фондовете на ЕС». (Повече информация може да намерите на https://cscd-bg.org/bg/proekti/proekt-wego-3).

Едно от най-големите достижения в границите на плана е пилотирането на мярката по квалификацията и преквалификацията на дами, претърпели принуждение от интимния сътрудник и записаната организация от тях за почасово гледане на деца «Веселушко22».

Направен бе къс разбор на постигнатите резултати от 2-годишната история на териториалния протокол. Отделено бе особено внимание на дейното присъединяване на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ и КАУФЛАНД - България, на които бяха връчени специфични плакети освен за подкрепяне напъните на мрежата, само че и за дейните действия в съответните организации. Останалите организации, подкрепили териториалния протокол също получиха документи. След формалната част бе извършена къса полемика модерирана от госпожа Деана Димова – Сдружение „ Център Динамика “ по отношение на бъдещото развиване на партньорската мрежа, основана в поддръжка на икономическото овластяване.

Събитието почетоха госпожа Катя Петрова - шеф Дирекция „ Хуманитарни действия “ в Община Русе, госпожа Елка Пороминска (Асоциация за дамите юристи – София, госпожа Боянка Димитрова – КНСБ Русе,), госпожа Цвета Шенкова – Сороптимист Клуб Русе, госпожа Милена Попова – президент Сороптимист България, госпожа Захаринка Габровска – Зонта Клуб Русе, студенти и преподаватели, представители на русенски учебни заведения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР