На 23 септември 2020 г. се състоя официалното представяне на новия,

...
На 23 септември 2020 г. се състоя
официалното представяне на новия,
Коментари Харесай

Вече в България! Новият ID.3 - интелигентен, иновативен и устойчив.

На 23 септември 2020 година се състоя официалното показване на новия, изцяло електрически Volkswagen ID.3 в България.
С ID.3, Volkswagen навлиза в нова епоха по отношение на подвижността. С него започва третия огромен стадий в историята на марката. Сега новаторският модел към този момент може да бъде забелязан и тестват във всяко дилърство на марката в България от искащите да се докоснат до този нов стадий в развиването на Volkswagen.

Подобно на истинската „ костенурка ” и първия Golf, компактният модел с изцяло електрическо задвижване поставя началото на нова епоха - той е първият електромобил, който предлага неограничена опция за потребление в ежедневието и в това време е ценово достъпен за милиони консуматори по целия свят.

Модулната градивна архитектура за модели с електрическо задвижване MEB (Modulare E-Antriebs-Baukasten), която се употребява от ID.3, служи за техническа основа за електрическата продуктова атака на марката и ще разреши основаването на още много електрически модели. MEB оползотворява дейно и пълноценно възможностите и преимуществата, които предлага електрическо задвижване – осигурява на новия ID.3 извънредно просторен интериор, мощни динамични характеристики и благоприятни условия за изминаване на самостоятелен пробег до 549 километра (според изискванията на цикъла WLTP). Възможността за бързо зареждане е още една мощна страна на новия модел при пътуване на дълги дистанции.

Нов дизайн за една нова епоха.
Революционният темперамент на ID.3 си проличава от пръв взор. Формите във външния дизайн са по едно и също време меки и плавни, твърди и концентрирани, а цялостният хармоничен баланс почива на мощните пропорции и впечатлява без потребност от излишни декоративни детайли. Стилът на ID.3 го определя в идентична степен като модерно средство за устойчива подвижност и като истински представител на марката Volkswagen.

Интериорът също е революционен.
Ярка характерност в дизайна на новата фамилия ID. модели на Volkswagen е съчетанието от изключително къси надвеси и доста дълго междуосие на каросерията. Тази комбинация естествено е налице и при ID.3, където води до това, което стилистите на марката назовават Open Space – обширно свободно пространство, с което ефирният интериор на новия модел се трансформира в еталон измежду представителите на компактния клас. Арматурното табло на свой ред се отличава с изчистени форми и концентрирано лъчение, докато разположеният под челното стъкло модул ID. Light реализира образна връзка с пътниците. Управлението на новия ID.3 се извършва значително с помощта на мултифункционалния волан, централния 10-инчов сензорен екран и интелигентния гласов надзор "Hello ID ".

Изцяло нова платформа.
Електронната платформа на ID.3 е изцяло нова, проектирана от бял лист хартия. Тя използва хардуер с два високопроизводителни процесора, обединяващи голям брой функционалности, а софтуерът е планиран по този начин, че да осигури високата степен на еластичност, характерна за сървърите. Този подход улеснява онлайн изтеглянето на актуализации за разнообразни системи в автомобила, а в бъдеще и на функционални подобрения посредством мобилната мрежа. Услугите от гамата на We Connect Start създават органична връзка сред автомобила и смартфона на притежателя и дават възможност за комфортно дистанционно управление и надзор на зареждането и климатизацията, дават информация за пътнотранспортната конюнктура и показват данни за най-близките зарядни станции в действително време на картата на навигационната система. Включеното в стандартното съоръжение приложение App Connect на собствен ред обезпечава достъп до мултимедиен стрийминг в автомобила чрез личния смарт телефон.

Голяма акумулаторна батерия и задно предаване.
Акумулаторната батерия с високо напрежение е инсталирана ниско в подовата част на каросерията, с което обезпечава на ID.3 невисок център на тежестта и динамично поведение на пътя, а тяговият електродвигател задвижва задните колела и на собствен ред способства за реализиране на отлично сцепление с настилката. При намаляване на скоростта и в режим на спиране електромоторът рекуперира излишната сила и я подава назад за съхранение в акумулаторната батерия. Аеродинамично усъвършенстваните колела на ID.3 са с диаметър от 18 до 20 цола, а при новия модел се употребяват само гуми с ниско противодействие при търкаляне.

Пазарна премиера
При своята пазарна премиера в страната, ID.3 навлиза със специфичното издание ID.3 1ST edition, което се предлага в три равнища на изпълнение, ориентирани към определени типични потребителски условия. Наред с това, клиентите в България могат да избират цвета на външното лаково покритие и разцветките в интериора на автомобила. Новият ID.3 1ST edition се задвижва от ситуиран на задния мост електродвигател с оптималната мощ 150 кВт и оптимален въртящ миг от 310 Нм - впечатляващи индикатори, които позволяват на ID.3 1ST edition да форсира от 0-100 км/ч за 7,3 сек, а оптималната скорост достига 160 км/ч. ID.3 1ST edition използва акумулаторна батерия с реално използваем енергиен потенциал от 58 кВтч, както и с самостоятелен пробег на електричество до 426 километра според изискванията на цикъла WLTP. Акумулаторната батерия може да се зарежда на станции с оптималната мощност от 11 кВт (променлив ток, AC) и или 100 кВт (постоянен ток, DC). При потребление на мощна зарядна станция с непрекъснат ток е възможно в рамките единствено на 30 минути да заредите задоволително сила за изминаване на 290 километра.
Нещо повече - предварително конфигурираната версия Tour също може да се поръчва от клиентите в България. Тя е базирана на четириместния модел ProS, който разрешава потреблението на по-голяма акумулаторна батерия (77 кВтч нето) и надлежно постигането на по-продължителен самостоятелен пробег до 550 км (WLTP а оптималната мощ е идентична с тази на ID.3 Pro Performance и възлиза на 150 кВт (204 к.с.).). Версията Tour може да се зарежда от DC станции със 125 кВт.

Оборудване с високотехнологичен характер.
Отделните варианти за съоръжение за ID.3 включват детайли от областите дизайн, инфотейнмънт системи, комфорт, асистиращи системи и спорт. Сред тях са високотехнологични функционалности като head-up дисплея с добавена действителност AR, който прожектира най-важната за водача информация в триизмерна графика директно върху челното стъкло. Системата Travel Assist от своя страна поддържа лидера с автоматично поддържане на дистанцията до автомобила начело и обезпечаване на стабилна траектория в лентата за движение. Матричната LED система на фаровете реализира интелигентно управление надзор на дългите светлини и при отключване на ID.3 посредством функционалността за достъп без ключ Keyless Access посреща лидера с кратко придвижване на светлинния модул.

Пътуване без въглеродни излъчвания.
Всички версии на ID.3 могат да употребяват за зареждане на акумулаторните батерии както изменчив (АС), по този начин и непрекъснат ток (DC). При потребление на станция с постоянен ток с мощ 125 кВт, ID.3 Pro S може зареди достатъчно сила за изминаване на пробег от 350 километра в рамките единствено на 30 минути. По време на път услугата за зареждане We Charge дава достъп до повече от 150 000 зарядни станции на територията на цяла Европа, а у дома можете да се възползвате от удобството на предлаганата в три разновидността домашната зарядна станция ID. Charger. Експлоатацията на ID.3 с електрическа енергия на Volkswagen от 100% възобновяеми източници е абсолючно неутрална във връзка с климата, а процесът на произвеждане на новия модел има обезпечено безпристрастен въглероден баланс.

1) ID.3 Pro Performance, 150 кВ/комбиниран разход на енергия в кВч/100 км: 16.9 - 15.4 (WLTP); 15.4 - 14.5 (NEDC); комбинирани CO2 излъчвания в г/км: 0
2) ID.3 Pro S, 150 кВ/комбиниран разход на енергия в кВч /100 км: 17.7 - 15.9 (WLTP); 14.1 - 13.5 (NEDC); комбинирани CO2 излъчвания в г/км: 0
3) Всички данни по повод на автономния пробег са избрани с помощта на Световно хармонизираната изпитателна процедура за леки и лекотоварни коли WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Действителният автономен пробег в действителни пътни условия може да се разграничава от посочените данни в взаимозависимост от стила на шофиране, скоростта на придвижване, потреблението на комфортни функционалности и допълнителни консуматори, външната температура, броя на пасажерите / тежестта на потребния товар, както и от релефа и профила на маршрута.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР