На 23 март се навършват 12 години от смъртта на

...
На 23 март се навършват 12 години от смъртта на
Коментари Харесай

Елизабет Тейлър: Спала съм само с мъже, за които съм била омъжена. А вие?


На 23 март се навършват 12 години от гибелта на една от най-великите киноикони на Холивуд - неподражаемата Елизабет Тейлър. 

Знаменитата актриса се ражда на 27 февруари през 1937 година Кариерата ѝ стартира още при започване на 40-те години на предишния век и не след дълго се трансформира в една от най-големите звезди на Холивуд.

Тя дебютира в киното през 1942 година във кино лентата „ There's One Born Every Minute ”, като малко преди този момент подписва първия си контракт с компанията Universal Pictures. Елизабет взе участие и в още няколко кино лентата и бързо набира необятна известност още в тийнейджърските си години. През 1950 година в комедията „ Father of the Bride ” и в драмата „ A Place in the Sun ” и печели критиците.

Легендарната актриса е наградена с доста оценки и получава самопризнание от публиката и сътрудниците си. Тя е известна и с красивата си осанка и абсурден любовен живот. Омъжва се за първи път, когато е едвам на 17 години за богатия хотелиерски правоприемник Ники Хилтън. Не след дълго те се разделят и Елизабет встъпва в брак с артиста Майкъл Уелдинг, само че и този съюз не продължава постоянно. Красивата актриса се омъжва общо 8 пъти, като два от тях са за артиста Ричард Бъртън.



Тейлър е известна и като една от актрисите с благородни дела. След гибелта на близкия й другар Рок Хъдсън, тя основава благотворителна фондация за заболели от HIV.

През 90-те здравето на популярната актриса внезапно се утежнява, като първо й е открит диабет и страда от сърдечна непълнота, а няколко години по-късно е оперирана от израстък в мозъка. Операцията е сполучлива и здравето й е нормализирано, само че 12 години по-късно тя още веднъж е оперирана, този път поради сърдечен проблем.

Елизабет Тейлър умира на 23-ти март 2011 година

Днес си припомняме и някои от паметните й мисли:



" Винаги съм признавала, че във всичко, което върша, съм водена от своите страсти. "

" Проблемът с хората, които нямат никакви пороци, е, че можеш да си изцяло сигурен, че те имат някои много досадни добродетели. "

" Аз имам тяло на жена и страсти на дете. "

" Успехът е най-хубавият дезодорант. "

" И богатите също плачат, само че аз избирам да рева в кадилак. "

" Спала съм единствено с мъже, за които съм била женена. Колко дами могат да кажат същото? "
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР