На 23-ия си ден на кормилото на властта в кабинет

...
На 23-ия си ден на кормилото на властта в кабинет
Коментари Харесай

Беновска: Г-н Борисов, кога ще спрете „незаконните дрифтове“ на Лозан Панов насрещно в платното на Цацаров?

На 23-ия си ден на кормилото на властта в кабинет „ Борисов 3 “ министър председателят Борисов свика изключително съвещание на Министерски съвет и съобщи изрично: „ Искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни против войната по пътищата. Искам денонощен надзор. Искам законодателни промени. “

Господин министър-председател, ще свикате ли на 30-ия ден от ръководството си, идната събота, изключително съвещание, с цел да поискате прекъсване на „ противозаконните дрифтове “ на Лозан Панов в „ платното “ на Цацаров? Ще поискате ли законови промени, за санкциониране на „ противозаконните дрифтове “ на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов в сърцето на Темида - Съдебната палата, на съвещания на Висш съдебен съвет, по медии - грантаджийски или притежавани от подсъдими със противоречива известност? Ще спрете ли, господин Борисов, „ противозаконните дрифтове “ на Панов в „ насрещното придвижване в платното на прокуратурата “ и против „ колата “ на основния прокурор на България Сотир Цацаров? Броите жертвите по пътищата? Ок. А преброихте ли с вицепремиера по правосъдната промяна Екатерина Захариева и министъра на правораздаването Цецка Цачева „ жертвите “ в правосъдните зали? България и Европа са на ръба на търпението си и упорстват за съответни дейности.

Девиациите от буквата на закона и длъжностната му характерност, причинител на които е Лозан Панов - сегашен началник на Върховен касационен съд, са доста и ясно забележими. Сигнали за незаконосъобразни правосъдни решения на Върховен касационен съд и очевидно лобиране за политически, стопански, адвокатски и кой знае какви още кръгове са още по-много и са още по-ясно забележими. Реакция от Ваша страна - нулева. Бездействието и мълчанието Ви лишават и последната наивна вяра, че защитавате върховенството на закона, че поставяте отпред на правораздаването персони, които имат нужния морал.
Лозан Панов, отпред на най-върховния български съд – Върховен касационен съд, слага въпроси:

1.Как и за какво бе определен Панов и по този начин ли ще продължаваме,сега, при избора на новия Висш съдебен съвет и новия ръководител на Върховен административен съд?

2.Защо: 27 години в България се подменя конституционната наредба, че България е парламентарна република и съдии от ВКС/които не са определени с народен вот/ изземват пълномощията на Народно събрание /избрано с национален вот/и Тълкувателните решения на Върховен касационен съд стават законови, без да са гласувани и узаконени в Народно събрание?

3.Защо съдиите не носят никаква отговорност за незаконосъобразните си решения?
Аз съм Беновска и запитвам.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР