На 23.11.2021 г., в изпълнение на Европейска заповед за разследване,

...
На 23.11.2021 г., в изпълнение на Европейска заповед за разследване,
Коментари Харесай

Разбиха българска наркогрупа, действала във Франкфурт

На 23.11.2021 година, в осъществяване на Европейска заповед за следствие, издадена от Прокуратурата във Франкфурт на Майн - Федерална Република Германия, Специализираната прокуратура и ГДБОП направиха дейности по следствие на проведена незаконна група от български жители за държане и разпространяване на опиати на територията на Федерална Република Германия. Това оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

Досъдебното произвеждане е формирано в края на 2020 година от прокуратурата във Франкфурт на Майн. При координирани дейности на с Федералната престъпна работа на Федерална Република Германия на Франкфурт на Майн, българската Специализирана прокуратура и ГДБОП на 23.11.2021 година бе извършена взаимна полицейска интервенция на територията на двете страни - в областите Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, както и област Търговище.

В хода на дейностите по следствието във Федерална Република Германия в началото са арестувани 12 български жители, като на петима от тях са повдигнати обвинявания за управление и присъединяване в проведена незаконна група, настояща на територията на гр. Франкфурт, за владеене и разпространяване на наркотични субстанции. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са открити и конфискувани голям брой доказателства, относими към предмета на следствието.

При осъществените претърсвания на адреси в гр. Попово и с. Кардам са открити и конфискувани документи, компютърни конфигурации, мобилни телефонии и други доказателства, свързани незаконната активност на групата. Те ще бъдат предадени на Прокуратурата на Франкфурт на Майн за приобщаване към воденото във Федерална Република Германия следствие.

Неутрализирането на незаконното съдружие е резултат от едногодишни старания и съдействие на немските и българските правосъдни и полицейски органи в противодействието на проведената престъпност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР