На 22 септември 2023 г. в градовете Варна и Бургас

...
На 22 септември 2023 г. в градовете Варна и Бургас
Коментари Харесай

Военноморските сили се включиха в честванията по случай Деня на независимостта

На 22 септември 2023 година в градовете Варна и Бургас тържествено беше маркирана 115-та годишнина от оповестяването на Независимостта на България.

Отбелязването на празника в град Варна стартира в 17:00 часа на площад " Независимост “. Строят на представителният блок от ВВМУ,,Н. Й. Вапцаров " беше признат от командирът на Военноморските сили на Република България контраадмирал Кирил Михайлов. Маршът,,Един завет ", в осъществяване на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, огласи площадa, оповестиха от Военноморски сили.

Тържествата продължиха с молебен за България, отслужен от свещенослужители на Варненската и Великопреславска митрополия и с тържествено издигане на националното знаме.       

Официални посетители бяха регионалният шеф на Област Варна госпожа Андрияна Андреева, кметът на Община Варна господин Иван Портних, представители на държавната и локална власт, офицери от Военноморските сили.

В град Бургас отбелязването на празника стартира с издигане на националното знаме на Република България на площада пред постройката на Община Бургас. Строят на представителните блокове от състава на Военноморските сили, Военновъздушните сили и Командването за логистична поддръжка беше признат от заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I сан Павлин Петков. Честванията продължиха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб – Бургас, където представители  на бургаското духовенство отслужиха заупокойна молитва в памет на починалите български войни.

На ритуалите участваха представители на държавната и локална власт, жители и посетители на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg