На 22-ри септември 2018 година, родолюбци отбелязаха 110 г. от

...
На 22-ри септември 2018 година, родолюбци отбелязаха 110 г. от
Коментари Харесай

В м. Костина, с. Рибарица, отбелязаха 110 г. от обявяването на Независимостта

На 22-ри септември 2018 година, родолюбци означиха 110 година от оповестяването на Независимостта на България, 175 година от рождението на Георги Бенковски и 100 година от борбата при Дойран в местността Костина. Събитията бяха проведени от Община Тетевен, кметство с. Рибарица, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса. Събития, които ни карат да се гордеем, че сме българи!
На честванията участваха Мария Стойчева – Председател на Общински съвет Тетевен, Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен, Пенка Ганева – Кмет на село Рибарица, Генерал-майор Васил Върбанов - Зам.председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса /СОСЗР/, ветерани от войните, родолюбиви жители. Учениците от Основно учебно заведение,,Георги Бенковски " с. Рибарица, изнесоха къса стратегия, с цел да си напомним смелостта и саможертвата на великите българи.
" Всички ние през днешния ден сме тук, доведени от една мисъл – реверанс и уважение пред героите на България. Тук, пред паметника на вожда на Априлското въстание, ние ще склоним глава в символ на благодарност към тези, които дадоха живота си за нашата независимост и самостоятелност! “ – сподели госпожа Пенка Ганева.
Г-н Свилен Русинов добави:
" Да не забравяме, че независимостта с изключение на национално достижение е и висока отговорност, която през днешния ден е сложена на нашите рамене! Нека да съхраним този подарък, като работим безрезервно за духовното и материално издигане на Отечеството ни, отстоявайки своята национална еднаквост и родова памет! "
Венци бяха поднесени от името на доктор Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, госпожа Мария Стойчева, представители от СОСЗР от градовете Тетевен, Ловеч, Карлово и Кнежа, представители от Съюза на ветераните от войните – Тетевен, възпитаници от ОУ,,Георги Бенковски “ с. Рибарица и СУ,,Георги Бенковски “ гр. Тетевен, жители.
Всички ние сме българи и всеки народ би трябвало да знае и помни своята история, с цел да пази корените и да върви напред! Това не е единствено страница от нашата славна история, а е основа на нашето национално самочувствие! Достатъчно доказателство, че традициите на хилядолетна България основават почтени потомци!
" Нашето небе е така надълбоко, нашите звезди са така огромни и земята наша е безкрайна, а се сбира цялата в сърце ми! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР