На 22 октомври 2019 г. Апелативният Специализиран наказателен съд определи

...
На 22 октомври 2019 г. Апелативният Специализиран наказателен съд определи
Коментари Харесай

8 обвинени за участие в група за разпространение на наркотици в Стара Загора остават в ареста

На 22 октомври 2019 година Апелативният Специализиран углавен съд дефинира „ Задържане под стража “ на шестима от упрекнатите общо 11 лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на кокаин, амфетамини и марихуана в Стара Загора и района. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Така арестуваните по досъдебното произвеждане на Специализираната прокуратура (образувано през март 2019 г.) станаха осем. На 13 октомври 2019 година Специализираният углавен съд задържа двама от упрекнатите, отхвърляйки настояването на обвиняването за налагане на най-тежката мярка във връзка с други шестима от групата. Определението на съда бе протестирано пред вторта правосъдна инстанция.

Обвинените бяха арестувани на 11 октомври 2019 година в Стара Загора и Габрово при дейности по разследванто на Специализираната прокуратура и Териториална работа “БОП “ – Стара Загора.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от ноември 2016 година, като разпространявала опиати в нощните заведения на Стара Загора, върху чиято физическа защита участниците в групата имали в действителност монопол. В тези заведения част от охранителите освен продавали, само че и направлявали разпространяването на дрога. Двамата ръководители на групата (които са братя) нормално ги „ зареждали “ с по 2 кг разнообразни опиати, които дилърите трябвало да пласират за избран период.

В случай, че не успявали да спазят периода, били глобявани с по 200 лв.. В хода на следствието е открита настояща високотехнологична оранжерия за развъждане на канабис, употребена от участниците в групата. На други два адреса е намерено използвано съоръжение за произвеждане на марихуана, както и огромно количество листна маса в развой на изсушаване.

При осъществените 79 претърсвания на жилища, коли и персонални обиски са конфискувани огромни количества опиати и пари в лв. и евро (с равноценност на почти 70 000 лева.), 65 боеприпаса, капсул-детонатор и други доказателства. Разпитани са близо 20 свидегели, доста от които пред арбитър.

Част от обвинетите са с избрани гаранции в пари, един от групата е без наложена мярка за неотклонение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР