На 22 май – Международният ден на биологичното разнообразие, Българска

...
На 22 май – Международният ден на биологичното разнообразие, Българска
Коментари Харесай

Стартира набирането на номинации за Годишните награди за биоразнообразие и климат 2023

На 22 май – Международният ден на биологичното многообразие , Българска фондация Биоразнообразие дава старт на акцията за номиниране на най-ярките достижения в опазването на природата и климата у нас. Специален акцент на тазгодишното 12-то издание са непримиримите образци за борбеност, отдаденост и неизменност в българската природозащита. Примерите, които ни въодушевяват, предизвикат и трансформират средата, в която живеем.

Номинирането е обществено и  всеки може да предложи своите любимци в една или повече категории, стига да се отнасят за интервала 22 май 2022 – 22 май 2023. Номинациите, както постоянно, са единствено позитивни, тъй като с отрицателните случаи обществото ни се сблъсква непрекъснато.

„ Наградите са доста значими за нас, тъй като посредством тях се разпространяват позитивните образци в опазването на природата в България, предизвиква се природозащитната общественост и се въодушевяват доста хора в най-различни сфери. " - споделя Румяна Иванова, изпълнителен шеф на БФБ. " През последните три години, Фондацията обръща особено внимание на тематиката за изменението на климата - едно от най-големите световни провокации, изискващи незабавни политически, публични и персонални дейности. По традиция, даваме старт на 22 май и разчитаме на гражданската интензивност за разкриване и разпространение на позитивните образци. Очаква ни гала през септември, на която дружно да отпразнуваме триумфите и достиженията на тези, които работят за запазване на българската природа или се борят за понижаване резултата от климатичните промени. “ – споделят още уредниците от БФБ.

Крайният период за набиране на номинации в акцията за 2023 година е 30 юни. Те ще се събират посредством формата за номинации, съпроводени с къса аргументация и по опция със фотоси, разпределени в 6 категории:

 

1. Най-успешна акция

2. Най-добър журналистически материал

3. Активист за биоразнообразието и климата

4. Инициативи с локално значение

5. Политик с най-голямо внимание към българската природа и климат

6. Награда за виновни бизнеси

 

Годишните награди за биоразнообразие годишно отличават най-активните акции през годината, най-смелите публицисти, най-отдадените деятели и най-загрижените за природата представители на бизнеса и политиката.

И тази година номинираните ще получат оценка както от жури от изявени общественици и известни персони, по този начин и от публиката, която ще може да даде своя глас в обществените мрежи.

Присъждането на Годишните награди се провежда от Българска фондация Биоразнообразие в границите на план „ Game On| Don't let climate change end the game ”, финансиран от стратегия DEAR на Европейска комисия.

 

За повече информация: Йорданка Динева, началник план Climate Game On – 0896 798902

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР