На 21 май една любима книга стана на 77 години

...
На 21 май една любима книга стана на 77 години
Коментари Харесай



На 21 май една любима книга стана на 77 години – „Пипи Дългото чорапче“. Т

На 21 май една обичана книга стана на 77 години – „ Пипи Дългото чорапче “. Това е книга, която ме връща в детството като с магична пръчка и, уповавам се, разкрива вродения ми темперамент. Може би не е инцидентен и фактът, че и имената ни си наподобяват...



Харесва ми безумното, невероятното и нетрадиционното, което споделя тази книга. Харесва ми игривия език и неуместен комизъм. Хресва ми и авантюристичния дух на обичаната ми Пипи. Всъщност, Пипи Дългото чорапче е моето най-голямо неживо ентусиазъм. Тя е моят модел за подражателство!

Пипи, на девет години, бе изпълнила огромната ми фантазия – да обиколи света и да има история, която да споделя от всяка от страните, които бе посетила. Пипи на 9 бе свободна и самостоятелна. Тя има чанта със златни монети, има маймунка, която седи на рамото й, и кон, който живее на нейната веранда, може да се грижи за себе си (помните какво споделяше на майка си, която я наблюдаваше от небето „ Не се безпокойте. Мога да се грижа за себе си. ") и си е изцяло самодостатъчна.




Вила Вилекула в музея Юнибакен в Стокхолм

Тя не се ядосва или наскърбява. Щастлива е с това коя е и по какъв начин наподобява. Тя е положителна и великодушна, пази потиснатите и забавлява болните си другари, като прави акробатика на прозореца им, прегръща ги, прегръща даже опаковъчната хартия, когато й подаряват подарък. Тя е предизвикателна и занимателна - с типичния си комизъм провокира учителя си в учебно заведение, след което рисува на пода, тъй като това е картина на кон, която няма по какъв начин да се побере „ върху нейния лист хартия “.

Това е Пипи. Тя не може да бъде лимитирана от едно малко пространство - нито на хартия, нито в живота, тъй като нейният мироглед е по-голям от това. Омагьосваща е и заразителна с непоклатимото си възприятие за благоденствие и възторг към живота.

В свят на упования, правила и отговорности, Пипи - с духовитост и сексапил - въплъщава свободата, оригиналността и непредвиденото. Като дете се стремях да бъда тъкмо като нея. И, да ви кажа истината, към момента го върша. Продължавам да съм любопитна към света и да съм непрекъснато заета като Пипи, тъй като „ работата е там, че съм нещотърсач и затуй нямам минутка свободно време. Светът е цялостен с всякакви неща и в действителност има потребност някой да ги потърси и откри. "

Точно както върша тук - в къщата на Пипи в Стокхолм. Търся следващото ентусиазъм от обичаната си героиня.





Във Вила Вилекула

Благодаря ти, Астрид Линдгрен, за уроците и забавата! Благодаря за тази червенокоса немирница, на която ми се желае постоянно да наподобявам...

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР