На 21 април настоящия министър-председател трябва да застане на трибуната

...
На 21 април настоящия министър-председател трябва да застане на трибуната
Коментари Харесай

В разрез с разпоредбите е… Как от ГЕРБ крият Борисов от НС

На 21 април сегашния министър-председател би трябвало да застане на трибуната на 45-тото Народно събрание и да показа Плана за възобновяване и резистентност, който би трябвало да бъде импортиран в Европейската комиси. Според Главчев обаче това искане гласуваното искане е вкарано вкарано в прорез с наредбите за организация активността на Народното събрание.

В ефира на Българската национална телевизия депутатът от ГЕРБ дефинира гласуването на оставката на “Борисов 3” през днешния ден като “абсурдна процедура”, а реакциите на групировката в пленарната зала не били за да пазят премиера от никого.

ФрогНюз напомня, че днешното едвам второ съвещание на новото национално заседание бе съпроводено с високо напрежение, влизане от спор в спор и замяна на остри реплики.

Главчев разяснява, че Планът за възобновяване и резистентност би трябвало да бъде импортиран в Европейската комисия до 30 април, а в този момент е импортиран в Народното събрание за разискване. Сроковете се съблюдават, увери депутатът от ГЕРБ. Той изясни, че през днешния ден

председателстващата съвещанието Татяна Дончева не е дала думата на вицепремиера в оставка Томислав Дончев, с цел да показа Плана.

Това докара до бурни реакции от страна на ГЕРБ, които не разрешиха чуване на личния си финансов министър Кирил Ананиев, напуснал залата на фона на бурни крясъци “Мутри вън!” и боричкане по банките, само че от страна на личните си съпартийци. Освен това депутатите от ГЕРБ упрекнаха парламентарните шефове в налагане на цензура.

Според Димитър Главчев парламентарната група на ГЕРБ не е спряла чуването на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев, а просто е желала да се съблюдава процедурата и разпоредбите и да бъде поканен Томислав Дончев на трибуната.

Той сподели, че не схваща упорството на депутатите да желаят идването на Бойко Борисов в Народното събрание, защото индивидът, който би трябвало да показа Плана за развиване и резистентност е Томислав Дончев.

Още през вчерашния ден се усетихме, че сме в съпротива от всички партии, които желаеха смяна. Може би с ботуш ще бъде газена Конституцията и Правилникът за работа на Народното събрание, добави още Главчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР