На 20 юни 2018 г. беше проведено редовно общо събрание

...
На 20 юни 2018 г. беше проведено редовно общо събрание
Коментари Харесай

Солвей Соди изплаща дивиденти от 26.28 лв. на акция на своите акционери 


На 20 юни 2018 година беше извършено постоянно общо заседание на акционерите на “Солвей Соди “ АД, на което бе признат годишният финансов доклад на сдружението за 2017 година, като облагата, представляваща общият изчерпателен приход на сдружението за интервала, е в размер на 164,6 млн. лв.. Общото заседание одобри предлагането на Съвета на шефовете облагата за 2017 година и неразпределената облага, генерирана от вливането на „ Девен “ АД в „ Солвей Соди “ АД (2,2 млн. лева), да бъдат разпределени, както следва: да се разпредели дял от 26,28 лв. на акция преди данъчно облагане на дивидента, платим на акционерите физически лица от 20 юли 2018 година на каса във всички клонове на Сосиете Женерал Експресбанк в страната. Изплащането на дивидента ще се прави против показване на документ за идентичност, на лица, присъстващи в книгата на акционерите, водена от “Централен депозитар ” АД към датата на Общото заседание на акционерите. Изплащането на дивидента на акционерите юридически лица ще се прави, както и до момента, единствено по банков път от 20 юли 2018 година Канят се всички акционери да подхващат нужните дейности по приемане на дължимия им дял. Правото на акционера върху дивидента, гласуван на това Общо заседание, се погасява с приключване на 5-годишната погасителна отминалост, считано от 20 юли 2018 година
Също по този начин Общото заседание продължи мандата на Съвета на шефовете с нов тригодишен интервал – до 30 юни 2021 година.
През 2017 година мениджмънтът на компанията продължи да работи в три съществени сфери: сигурност на труда, която е главен приоритет и полезност, осъществяване на стратегическата капиталова стратегия и усъвършенстване на оперативните разноски. Направените вложения в „ Солвей Соди “ АД и филиали способстваха за надеждността и успеваемостта на инсталациите, понижаване на енергопотреблението в содовото произвеждане и за запазване на околната среда. В ТЕЦ-а беше построен и тържествено открит втори казан на циркулиращ кипящ пласт – една извънредно съвременна апаратура, щадяща околната среда, с равнища на излъчвания под пределно допустимите европейски правила, покриващи стандартите за качество на атмосферния въздух след 2016 година и в цялостно сходство с условията на Директива 2010/75/ЕС по отношение на излъчванията от индустрията. Новите капиталови планове за следващ път удостоверяват устрема на „ Солвей Соди “ към стабилно развиване, използване на високи технологии и стандарти при опазването на околната среда, здравето и сигурността на хората.

„ СОЛВЕЙ СОДИ “, Девня, е едно от най-големите индустриални предприятия в България и най-големият цех в Европа за произвеждане на синтетична калцинирана сода с индустриален потенциал от 1,5 милиона тона сода годишно. Калцинираната сода е съществена суровина за стъкларската индустрия, употребява се също при производството на перилни и почистващи препарати, в химическата индустрия и металургията, силикатите и стъклените нишки, а содата бикарбонат обслужва пазарите на хранителни артикули, животинско хранене, филтриране на димните газове и в опазването на здравето.
„ Солвей Соди “ е приватизирано през 1997 година, като съществени акционери в него са интернационалната химическа група „ Солвей “ (75 %) и турската химическа група „ Шишеджам “ (25 %).

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР