На 20 юли Православната църква тържествено почита празника на Свети

...
На 20 юли Православната църква тържествено почита празника на Свети
Коментари Харесай

Манастир „Св. пророк Илия“ отбеляза своя храмов празник

На 20 юли Православната черква тържествено уважава празника на Свети оракул Илия – Илинден. По традиция, Тетевенският манастир,,Св. оракул Илия “ означи своя храмов празник с тържествена литургия за здраве.

Жители и посетители на община Тетевен пристигнаха в манастира, с цел да се помолят за здраве и благоденствие, а на тържествената литургия, изнесена от отец Павел, участваха кметът на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева и ръководителят на Общински съвет - Тетевен – Мария Стойчева.



През 2017 година бе осъществен план, посредством който светинята и дворното й пространство бяха изцяло актуализирани, което ускори в допълнение интереса към храма, трансформирайки го в притегателно място за туристи и посетители на града.



Свети оракул Илия е един от най - великите всред старозаветните праведници, всесилен разобличител на езичеството и предвестител на истинната религия в Единия Бог. Житието му е непрестанна поредност от неизброими Божии чудеса. Но той е единствен и загадъчен фаворит Божи с това, че неговият живот не приключва като на другите индивиди - даже и най-славните измежду пророците - със гибел, а продължава с небесно възнесение на огнена каляска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР