На 2 април в условията на безпрецедентна криза, българското правителство,

...
На 2 април в условията на безпрецедентна криза, българското правителство,
Коментари Харесай

НМД призовава за отмяната на договора за негодна детска болница

" На 2 април в изискванията на невиждана рецесия, българското държавно управление, в лицето на Министерството на здравеопазването и отрасловият министър Кирил Ананиев легитимира акт, който може да бъде охарактеризиран като изменничество към българското общество и неговите най-уязвими членове – децата. В изискванията на безусловно осведомително затъмнение и липса на публичен консенсус, беше подписан контракта за ремонт на 40-годишна постройка в центъра на столицата, която би трябвало да бъде превърната в детска болница. Цената на това съглашение е близо 100 млн. лева " Това написа в публично мнение до медиите от Национална мрежа за децата. 
" Ние, Национална мрежа на децата считаме, че това решение е образец за незаконно недооценяване на справедливи условия и липса на професионализъм, които ще имат тежки последствия върху бранша надетското опазване на здравето. Затова настояваме министър- ръководителят господин Бойко Борисов да наредиотмяната на контракта за негодна детска болница. ", се споделя още в писмото.
Припомняме, че още през предходната година Национална мрежа за децата в свое мнение предизвести, че има фактори, които слагат под подозрение сполучливото осъществяване на желанието за създаване на детска болница в столицата ни, допълват от организацията.
Тогава оповестената социална поръчка от Министерство на здравеопазването за „ Избор на реализатор за осъществяване на инженеринг “ беше обект на възражения от Камарата на архитектите, които дадоха експертна оценка че постройката е освен противозаконна, само че и рискова.
Въпреки съществуването на професионална експертиза и обстоятелството, че лекарската общественост застана изрично зад концепцията за ново строителство, през вчерашния ден реконструкцията на негодната постройка беше задвижена.
" Смятаме, че наш дълг като виновни жители, майки и татковци е да се противопоставим на беззаконието. Нашето мнение е подкрепено с петиция, която имаме вяра, ще бъде подкрепена от виновните жители на България. "  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР