На 19 януари, събота, в Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ започва

...
На 19 януари, събота, в Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ започва
Коментари Харесай

ПУ стартира кандидатстудентски курс по информатика

На 19 януари, събота, в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ стартира кандидатстудентски курс по информатика и програмиране на С#
с дълготрайност 80 образователни часа, заяви зам.-ректорът проф. доктор Христо Крушков. Пловдивската алма матер е измежду дребното висши учебни заведения в страната, които организират кандидатстудентски изпит по информатика.

Той е балообразуващ за едни от най-модерните и мечтани специалности във Факултета по математика и информатика на ПУ „ Паисий Хилендарски “ - „ Софтуерни технологии и дизайн “ и „ Софтуерно инженерство “. През последните две години по петима претенденти се борят за едно място в тези бакалавърски стратегии, напомни зам.-ректорът.

За да получат по-висока оценка, зрелостниците имат потребност от специфична подготовка и поради проявения интерес от тяхна страна се образуват и курсовете по информатика. Изненадващо кандидат-студентите стартират да звънят още при започване на образователната година, когато са и последна година в гимназията, с цел да питат за датата на курса и по какъв начин да се запишат, споделя проф. Крушков.

Кандидатстудентският курс по информатика и програмиране на С# стартира на 19 януари и ще се организира всяка събота от 9.30 ч. в новата постройка на ПУ „ Паисий Хилендарски “ на бул. „ България “ №236, където се обитава и Факултетът по математика и информатика. Хорариумът е 80 часа, а таксата е 580 лева, които могат да се платят на две вноски по 290 лева При заплащане на цялата вноска едновременно има отстъпка от 40 лева, прецизират от ФМИ.

Записването за курса е в работни дни в кабинет №344 на новата постройка от 9 до 17 ч. За спомагателна информация: тел. 032/261-740.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР