На 19-ти ноември Община Тетевен и ученици от училищата на

...
На 19-ти ноември Община Тетевен и ученици от училищата на
Коментари Харесай

Община Тетевен отбеляза Световния ден на жертвите от катастрофи

На 19-ти ноември Община Тетевен и възпитаници от учебните заведения на територията на общината означиха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. Те сервираха цветя на пешеходни пътеки и получиха осведомителни брошури, с инструкции и рекомендации за безвредно придвижване на пътя. 


Модерна система за видео наблюдаване ще следи за реда в Тетевен
През миналите месеци в гр. Тетевен бе построена модерна и съвременна система за видео наблюдаване с оптично трасе. Тя включва 49 камер...

Според статистиката, доста от жертвите и ранените при пътнотранспортни катастрофи са деца и младежи. В международен мащаб към 400 000 младежи на възраст под 25 години умират всяка година при пътнотранспортни катастрофи или към 1100 младежи дневно. 

С резолюция на Общото заседание на Организацията на обединените народи от 2005г. всяка трета неделя на месец ноември е избрана като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните катастрофи. През календарната 2021 година този ден е 21 ноември. 



В актуалните условия следва още по-съсредоточено да се вгледаме в нашето държание като пешеходци, водачи, пасажери и родители. Необходими са повече приемливост, почитание, далновидност и споделена отговорност за понижаване на грешките, които водят до злополуки на пътя.
Община Тетевен приключи ремонта на моста в локален квартал
Мостът е строен през 70 години, като чак в този момент бе осъществен първият му забележителен ремонт. В процеса на работа бе открито, че част от п...

Още от ЛОВЕЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР