На 19 септември в 14:00 часа българско времеЕвропейската комисия ще

...
На 19 септември в 14:00 часа българско времеЕвропейската комисия ще
Коментари Харесай

WiFi4EU: Нова покана към общините за кандидатстване за безплатна Wi-Fi мрежа


На 19 септември в 14:00 часа българско време Европейската комисия ще насочи нова покана за кандидатстване за ваучери по самодейността WiFi4EU за създаване на мрежи за безжичен интернет на публични места, включително кметства, публични библиотеки, музеи, паркове, площади. Крайният период за кандидатстване от общините е 20 септември 2019г. в 18:00 часа българско време .

Общините ще могат да аплайват за 1 780 ваучера, всеки на стойност 15 000 евро.

Комисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество, Мария Габриел съобщи: „ За мен е голямо наслаждение да разглася третата покана в границите на самодейността WiFi4EU. С към този момент подписаните близо 6000 съглашения за финансиране, е вълнуващо да се следят непосредствените изгоди от тази самодейност за живота на нашите жители. “

Схемата WiFi4EUсе организира посредством поредност от предложения и обгръща всички 28 държави-членки на Европейски Съюз, както и Норвегия и Исландия. Веднъж щом се записват на специфичния портал WiFi4EU Portal, общините ще могат да аплайват за ваучер единствено с едно кликване. Комисията избира получателите по метода „ първи пристигнал, първи обслужен “, като подсигурява географски баланс. Първите две предложения се радваха на голям интерес, като над 23 000 общини се записаха и бяха раздадени 6 200 ваучера (вижте карта с общините, които към този момент са се възползвали от схемата). Настоящата покана е третата от общо четири, планувани до края на 2020 година.

Повече информация за кандидатстването можете да намерите тук и на специфичния портал WiFi4EU.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР