На 19 септември компанията Хуауей показа на световна премиера в

...
На 19 септември компанията Хуауей показа на световна премиера в
Коментари Харесай

"Хуаей" намекна какво ще стане, ако се раздели световният пазар на две

На 19 септември компанията " Хуауей " сподели на международна премиера в Мюнхен какво може новият флагман Mate 30, показан като първият в света 5G смарт телефон от второ потомство. При това във към този момент станал традиция фасон за презентация - с директни съпоставения с съответни съперници като iPhone 11 и Galaxy Note 1. Показаното от Ричард Ю, общоприет изпълнителен шеф на Huawei Consumer Business Group, е не просто впечатляващо, само че и мотив за терзание.

Защото комерсиалните войни може да отворят огромни разломи в международния пазар на потребителска електроника и не е наложително Западът да се окаже в зоната с по-добри артикули.

Още преди този момент P30 се смята за най-хубавата серия телефони за снимка сега - Експертната асоциация за облик и тон (EISA), формирана от представители на 61 от най-авторитетните софтуерни издания в света (от България това е списание HiComm), уточни HUAWEI P30 Pro като " Най-добър смарт телефон " за 2019-2020.

Huawei просто не оставя потребителите да си поемат мирис с темпото, с което вади нови и нови артикули. В слуучая и подложен процесор Kirin 990 5G SoC, добавена е SuperSensing Cine Camera с чувство, все едно снимате видео с професионална камера, закривен съвсем под прав ъгъл (88 градуса) екран с опция с помощта на така наречен интуитивно странично допиране в краищата да си активирате и премествате на комфортно място невидими виртуални бутони, още по-бързо зареждане с 27-ветово SuperCharge зареждане. Само 5G антените тъдява на корпуса са 14 на брой.

Във към този момент обичайното партньорство с германците от Leika, Ричард Ю изброи индикатори за снимане, за които на човек му би трябвало малко време, с цел да одобри, че са на смарт телефон, който държи в ръцете си. Става дума за видео с оптимално ISO от 51200 и камера са фотоси със светлинна сензитивност ISO409600. При презентацията Ю се извини на аудиторията, че колкото и да е добра лазерната прожекция зад него, не може да показва до дъно високото качество, за което приказва.

Ако приемем, че и на процедура всеки притежател на устройство от серията Huawei Mate 30 удостовери показаното от Ю, това в действителност е почтено за злоба, само че и за размисъл.

Заради комерсиалната война САЩ-Китай компанията няма да конфигурира операционната система и главните приложения на Гугъл, с които са привикнали стотици милиони притежатели на устройства под Android. Затова и към този момент няма информация да стартират продажби в Европа, а американският пазар към момента е недосегаем за Huawei.

 Ричар Ю при представянето в Мюнхен.
© Reuters

Ричар Ю при представянето в Мюнхен.

Предвид техническите параметри на серията Mate 30 това е основанието за терзание - от флагмана ще се употребяват потребителите в Азия и други пазари и в случай че американската обсада продължи още дълго има възможност да стартира да се оформят два огромни сегмента на свeтовния пазар. Huawei ще би трябвало да впечатли със програмен продукт, само че като хардуер към този момент като че ли споделя " Ето какво можем, само че в случай че продължава по този начин с комерсиалните войни, няма всички да го притежавате ".

Потребителите на китайския и много от азиатският пазари не са толкоз привикнали с операционата системи и приложенията на Гугъл, заради което наподобява по-лесно налагането на EMUI10 - операционната системата на Huawei. Извън тези пазари наподобява компанията към този момент ще притегля клиенти с изключителни качества на устройствата си. Но също по този начин тя се отнася с почит към това, което вършат в Силициевата котловина и признава, че в Европа и Югоизточна Азия ще отнеме време, в случай че би трябвало да убеди задоволително хора да преминат към EMUI. Потвърди го пред " Файненшъл таймс " Джой Тан, началник на връзките с обществеността на Huawei.

Истинският тест следва в идващите месеци, тъй като - най-малко към този момент - удължаването на лизенците от Гугъл изтича през ноември. Въпреки напрежението бизнесът на компанията с потребителска елестроника продължава да се разраства.

Тази седмица Huawei Consumer Business Group (CBG) разгласи, че към 23 октомври броят на доставените от компанията през 2019 година устройства е достигнал 200 млн. Това е с 64 дни по-рано от постигането на тази численост през 2018 година А следва още.

 Новият smartwatch на компанията.
© Reuters

Новият smartwatch на компанията.

Според изданието GSMArena компанията скоро - на 15 ноември, пуска на китайский пазар своя смарт телефон със сгъваем екран Huawei Mate X. Това ще е еди тип вътрешен тест, защото премиерата е планувана за март 2020 година и то за леко осъвременен вид Mate Xs.

От t3.com настояват, че също през март следващата година (други се съмняват, че това ще стане толкоз скоро) ще бъде показана и серията P40 с още по-добри камери, още по-извит екран с по-висока резолюция, както и нещо, което заинтригува мнозина, чули за нов регистриран патент. Става дума за скриване на отворите за камери, мълния и LED знак под главното изображение на екрана. Образно казано, върху тях ще се вижда дребен дигитален часовник, който ще изчезва при активирането им и след това отново ще се появява.

Конкуренти на Huawei също са патентовали нещо сходно, други са показали по какъв начин би изглеждала сходна идея. Но анализаторите на пазара споделят, че компанията наподобява е подготвена да покаже подготвен търговски артикул.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР