На 19 септември 2022 г. официално бе открита юбилейна изложба140

...
На 19 септември 2022 г. официално бе открита юбилейна изложба140
Коментари Харесай

Днес официално бе открита изложбата 140 години застраховане в България

На 19 септември 2022 година публично бе открита юбилейна изложба„ 140 години обезпечаване в България “ в изложба навън градина " Кристал ", София. Изложбата се осъществя от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и е отдадена на юбилейните годишнини – 140 години обезпечаване в България и 30 години от основаването на АБЗ.

Юбилейната галерия „ 140 години обезпечаване в България “ наблюдава динамичния път на застрахователната промишленост – от зараждането й в страната в края на XIX век до наши дни - и показва делото на видни застрахователни деятели. Тя е богато илюстрирана с голям брой фотографии, изявления и архивни документи и показва любопитни и малко известни обстоятелства за българското обезпечаване, в това число и лирически творби на застрахователна тема.

Българското обезпечаване прави първите си стъпки дружно със стопанското развиване на младата българска страна. За начална дата в развиването на застраховането в България се приема 1882 година, когато у нас стартира активност първата застрахователна компания - „ Дачия-Романия “....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР