На 19 и 20 септември т.г. НКЖИ, съвместно с община

...
На 19 и 20 септември т.г. НКЖИ, съвместно с община
Коментари Харесай

Диспечерският център за управление на жп трафика отваря врати за ученици

На 19 и 20 септември т.г. НКЖИ, взаимно с община Пловдив, провеждат Дни на отворени порти за възпитаници и преподаватели в " Музея по железопътен моделизъм " и Център за ръководство на трафика в Пловдив, на бул. " Македония “ №2.

Главният диспечерски център обгръща център за визуализация, супервизия и надзор на придвижването и на оборудванията по осигурителната техника за жп линията Пловдив – Свиленград. Учениците ще могат да се срещнат в действително време с работата на влаковите диспечери, ръководството на влаковете, историята на железницата, както и опциите за напредване с най-екологичния тип превоз.

Инициативата е част от интернационалната акция " Европейска седмица на подвижността “, която се организира в интервала 16-22 септември. Целта на събитието е да се подчертава върху голямата потребност от понижаване на нездравословните излъчвания и потреблението на екологични транспортни средства.

Мотото на тазгодишното издание е " Комбинирай, движи се! “. Чрез акцията се употребява опцията да се промотира споделената подвижност за напредване, методите за възстановяване качеството на въздуха и шумовото замърсяване, които са фактори за по-доброто качество на живот в града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР