На 19 декември от 11.00 ч. Военноморският музей открива традиционната

...
На 19 декември от 11.00 ч. Военноморският музей открива традиционната
Коментари Харесай

Военноморският музей представя изложба с най-интересните експонати, дарени през 2018 г.

На 19 декември от 11.00 ч. Военноморският музей открива обичайна годишна галерия " По пътя към морската история “. Тя показва огромна част от дарените движимости, документи и фотоси, включени в музейния фонд през 2018 година

Посетителите ще могат да видят голям брой любопитни и скъпи експонати, измежду които е ръкописът " Военноморска история “ от 1930 година с създател контраадмирал Иван Вариклечков. Вниманието притеглят албумите с отразените действия на военния флот от първата половина на ХХ век, фотоси на випуски на Морското учебно заведение, както и на  отделни персони, свързани с морската ни история. Ще бъде показан и скъп списък от фотоси и документи, които дават нови детайлности за околосветското корабоплаване на капитан Георги Георгиев. Част от изложбата е и почетната траурна лента от погребалния венец на героя от Първата балканска война капитан I сан Георги Купов.

Сред забавните механически средства, с които изложбата среща посетителите са батитермограф от оборудването на Спасителния транспортен съд " Протео “, оптиката от остарелия фар на Варненското пристанище, чиято кула е част от външната експозиция на музея, и светещата глава на плаващ буй със слънчево зареждане.

Изложбата " По пътя към морската история “ може да бъде прегледана до 22 февруари 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР