На 18 май м.г. Драгомиров откри стрелба в офис на

...
На 18 май м.г. Драгомиров откри стрелба в офис на
Коментари Харесай

Какво Се Случва! Пуснаха Двойния Убиец От Кв. Витоша Драгомир!

На 18 май м.г. Драгомиров откри пукотевица в офис на капиталовата компания " Алдис " на ул. " Ради Радев " 18 в столичния кв. " Витоша ". На място починаха 38-годишният Вячеслав Коев и 61-годишната Стойка Мишева, а синът на убитата Станимир Михайлов бе прострелян в главата и опериран в УМБАЛ " Света Анна ". Тогава лекарите оповестиха, че положението му е съвсем несъвместимо с живота, само че след три интервенции младият мъж оцеля.

Мотивът за двойното ликвидиране е, че вложителите са дължали на Драгомир Драгомиров над 100 000 лв. за осъществени от компанията му строителни действия.

Близките на ранения Станимир и убитата му майка Стойка разбрали от медиите, че строителният бизнесмен е пуснат от ареста.

Пред bTV Тодор Колев, който е шурей на оживелия по знамение мъж, уточни, че са написали писмо до ръководителя на Софийския апелативен съд, основния прокурор и премиера. В него те ги питат дали спят умерено.

" Знаейки какво съставлява домашния арест - някой би трябвало да минава да види той дали си е в къщи. Има механически средства по света да се следи това ", съобщи той.

Екатерина Димитрова, юрист на роднините на простреляните, разяснява, че съдът няма ангажимент да ги уведоми.

" Съдът не оспорва обоснованото съмнение, че Драгомиров е причинителят. Анализира друга група условия - фактическата трудност на закононарушението, рационалните периоди на досъдебното произвеждане и дейностите на проверяващите в същото време. Съдът приема, че делото не се отличава със трудност и следствието може да завърши в по-кратки периоди. Съдът счита, че тези 11 месеца не са уплътнени с процесуални дейности и ревизира мярката за неотклонение ", изясни юристът.

По думите й в закона е заложено за действия с такава тежест, разсъдъците периоди са към година и половина. 11 месеца е рационален период. Това не е време, в които правата са му нарушени. Разследването не е бавено. Тези 11 месеца първоначално са били уплътнени допълнително разпити. Доколкото знам е желал и преди да му се промени мярката, уточни Димитрова.

На Драгомиров би трябвало да се направи сложна психиатрична експертиза, която да откри има ли съществуване на афект. Това е защитната позиция на юристите му. Той е отказал да води такива диалози, сподели още тя.

Станимир Михайлов към този момент се възвръща. Направени са му три интервенции, едната от които животоспасяваща.

Зет му уточни, че парите са единствената версия, само че не дава отговор на истината.

" Става дума за пари платени като задатък и след това е трябвало да се приспаднат. Той е желал да не бъдат приспадани ", изясни той. Адвокатът добави, че при домакински арест лицето е длъжно да не напуща адреса си без позволение на съответните органи и очевидно за съда той е почтен и съзнателен жител.

" Трябва да разчитаме на съвестта му да не се укрие. При неоправдателна присъда го чака пожизнен затвор без подмяна ", посочи Димитрова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР