На 18 и 19 октомври в Художествена галерия - Русе

...
На 18 и 19 октомври в Художествена галерия - Русе
Коментари Харесай

Художници от Северна Македония и България заедно в проекта Без дистанция

На 18 и 19 октомври в Художествена изложба - Русе художници, поети и актьори показват плана „ Без отдалеченост “. Той включва нови креативен способи, като залага на разнообразието при представянето на разнообразни форми и жанрове – изобразително изкуство, лирика, спектакъл. Фокусира се върху интернационалното съдействие с актьори и експерти от Северна Македония, обединявайки 33 създатели в изкуството, което сближава.

На 18 октомври от 18.00 ч. в Художествена изложба – Русе ще бъде открита галерия с 40 произведения на 10 български и 10 македонски модерни художници, които ще съкратят изкуствената отдалеченост в връзките сред двата народа. По време на откриването русенски поети и писатели ще поднесат на феновете самобитен лиричен пърформанс, предлагащ артистичен прочит на картините. На 19 октомври, от 18.00 ч. артисти от Държавен Куклен спектакъл – Русе ще осъществят връзката сред слово и изобразително изкуство, сред българи и македонци, сред актьори и аудитория. Изложбата в Художествена изложба – Русе ще продължи до 8 ноември, след което в интервала 17 ноември – 7 декември ще гостува в град Куманово в Северна Македония по покана на Национална институция Културен център „ Трайко Прокопиев “.

Проектът „ Без отдалеченост “ се реализира с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “. Реализира се в партньорство с Национална институция Културен център „ Трайко Прокопиев “, Куманово и с поддръжката на Културно-информационен център на Република Северна Македония в София.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР