На 177 сигнала са реагирали служителите на Пловдивския общински инспекторат

...
На 177 сигнала са реагирали служителите на Пловдивския общински инспекторат
Коментари Харесай

Над 900 обекта в Пловдив хванати в крачка

На 177 сигнала са реагирали чиновниците на Пловдивския общински инспекторат през двата летни месеца – юли и август.

Проверени са 916 обекта, за които са установени нарушавания, а приходите към общинския бюджет от издадените за двата месеца акта възлизат на над 42 хиляди лева

И още – издадени са 262 наставления, а импортираните в Общината суми след инспекции за разрешителни за тротоарно право са 42 587 лева

„ Констативните протоколи и направените наставления неведнъж надвишават формираните актове за определяне на административно нарушаване, а сумата от препоръчаните по актовете наказания е колкото са и приходите от позволения за тротоарно право, постъпили в следствие от инспекции на инспектората. Това приказва за  разбирането на главната функционалност на структурата, която не е да цялостни общинската хазна със средства от наказания, а да управлява, насочва и подкрепя жителите на Пловдив “, разяснява шефът на Пловдивския общински инспекторат Асен Стефанов.

Той регистрира още, че най-многобройни са сигналите за нарушавания, по които работи отдел „ Контрол екология, непорочност и публичен ред “ – шумни тържества на нерегламентирани места и в нощните часове, звук и замърсявания от строителни обекти, проблеми с домашни любимци и безстопанствени животни, горене на кабели и гуми, противозаконни сметища. И уточни съответен образец от края на август, когато жител алармирал за изхвърлен мъртвец на животно – овца, зад спирка на ул. „ Васил Левски “. Камерите на обект, наоколо до автобусната спирка, са снимали създателите на нарушаването.

„ Съдействахме си с Оперативна програма Общинска полиция. Техни чиновници намериха нарушителите, приканиха ги в Общинска полиция, а хората признаха “, сподели още шефът на инспектората и добави, че е формиран акт на нарушителите.

Асен Стефанов акцентира, че Общинският инспекторат може да взема отношение по единствено по условия, установени все още на инспекцията, защото инспекторите нямат проверяващи функционалности и пълномощия. Затова е значимо жалбите и сигналите от жители и институции да са съответни и да постъпват навреме.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР