На 17 юни бе изстреляна ракетата „Шънджоу-12“ с трима космонавти

...
На 17 юни бе изстреляна ракетата „Шънджоу-12“ с трима космонавти
Коментари Харесай

Китай се надява в бъдеще да сътрудничи с чуждестранни космонавти

На 17 юни бе изстреляна ракетата „ Шънджоу-12 “ с трима космонавти на борда, която се скачи с основния модул на галактическата станция „ Тиенхъ “.

Същия ден на постоянната си конференция, представителят на китайското Външно министерство Джао Лидзиен съобщи, че всяка стъпка напред на китайската стратегия за пилотирани галактически полети отбелязва приноса на Китай за спокойно потребление на Космоса от човечеството.

Джао Лидзиен сподели, че това е седмият път, в който китайски космонавти се насочат в галактическото пространство, и е първата пилотирана задача от навлизането на станцията във фаза на създаване.

„ Ние Хайшън, Лиу Бомин и Ян Хунбо – тримата космонавти ще останат в станцията три месеца. Те ще излизат от основния модул за разнообразни интервенции, поддръжка в орбита, научни и механически опити и други “, добави представителят.

Той посочи, че китайското държавно управление постоянно спомага за мирното потребление на Космоса и е подготвен да си сътрудничи със съответните страни в тази сфера, за китайската галактическа станция да стане лаборатория, която може да способства за цялото човечество.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР