На 17 юли - ден пети от националното военноморското учение

...
На 17 юли - ден пети от националното военноморското учение
Коментари Харесай

Корабите участващи в учението „Бриз 2018” излязоха на море

На 17 юли - ден пети от националното военноморското обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2018 ”, стартира осъществяването на авансово плануваните епизоди на море.

Корабите от многонационалното оперативно съединяване, под командването на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби комодор Мален Чубенков, напуснаха Пункта за базиране Бургас, Пристанище Бургас и излязоха на море.

След като направиха преход, по време на който бяха отработени задания по обезпечаване на безвреден маршрут, свободен от морски мини, за прекосяване на корабите при овакантяване на пункта за базиране и пристанището и взаимно маневриране в състава на тактическата група, корабите заеха регионите за отработване на плануваните епизоди.

Действията на корабните групи за през днешния ден включват отработване на задания по разкриване и отразяване офанзивите на бързоходни лодки, водене на бойни дейности с надводен съперник независимо и в състава на групите денем и нощта, приемане и предаване на товари по отвесен прийом от вертолет от българските Военноморски сили, тактическо маневриране, търсене на мини, свързочни учения и битка с подводен съперник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР