На 17 септември в 12.00 часа ще бъде подписано споразумение

...
На 17 септември в 12.00 часа ще бъде подписано споразумение
Коментари Харесай

От днес избирателите могат да проверят номера и адреса на избирателната си секция

На 17 септември в 12.00 часа ще бъде подписано съглашение сред Централната изборна комисия и Съвета за електронни медии от ръководителя на ЦИК Стефка Стоева и ръководителя на Съвет за електронни медии София Владимирова в пресклуба на Народното събрание.

Споразумението дефинира правилата и параметрите на профилирания мониторинг, който Съвет за електронни медии ще реализира върху активността на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната акция за общински съветници и кметове на 27 октомври.

Същевременно от 16 септември гласподавателите могат да ревизират номера на изборната секция и мястото на гласоподаване. Справката за всички български жители се обезпечава от Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване " към Министерство на районното развиване и благоустройството. Проверка през интернет може да се направи тук. Сайтът дава и опцията да се подава "Искане за гласоподаване по сегашен адрес " по електронен път от общинските администрации след идентификация с електронен автограф. Гражданите могат да се осведомят за мястото на гласоподаване и като изпратят SMS на номер 18429, който е обединен и за трите мобилни оператора. Цената на SMS e 25 стотинки без Данък добавена стойност. В текста на известието се изписват само десетте числа на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на изборната секция за Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година за прелюдия ЕГН. Друг вид за приемане на информация е посредством позвъняване посредством стационарен или мобилен телефон, като се избере номер 0800 1 4726 ( "0800 1 GRAO "). Тел. 0800 1 4726 е безвъзмезден за цялата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР