На 17 октомври в Пловдив стартира осмото издание на фестивала

...
На 17 октомври в Пловдив стартира осмото издание на фестивала
Коментари Харесай

С еротика и екшън започна One Dance Week

На 17 октомври в Пловдив започва осмото издание на фестивала актуален танц и пърформанс One Dance Week, което ще предложи девет спектакъла от три континента – Европа, Азия и Америка. Първият уикенд на форума, който ще продължи до 1 ноември, показа спектакли от Испания и Корея.

Откриващата фестивална вечер на One Dance Week бе ознаменувана от едно завладяващо посещение – испанския театър “Животно ”, който споделя за дълбините на човешкото схващане и първичните инстинкти. Петимата танцьори, дружно с хореографа Даниел Абреу, употребяват езика на танца, с цел да предадат посредством съвършените си тела естетското чувство за еротика.Във втория фестивален ден – 18 октомври, на пловдивска сцена се изявиха новаторите на корейската модерна танцова сцена. Спектаклите “Деформация ” и “Джентълмен ”, показани в Драматичен спектакъл – Пловдив, описват посредством езика на придвижването и красиво музикално оформление истории за човешката еднаквост в разнообразни обстановки. Специфична за корейската школа е дълбоката връзка с локалните обичаи, показани пред публиката по един актуален и трогателен метод.

Повече информация за идните спектакли и програмата на One Dance Week можете да намерите в уеб страницата на фестивала и на неговата фейсбук страница.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР