На 17 октомври 18-годишният Владислав Росляков взриви бомба и откри

...
На 17 октомври 18-годишният Владислав Росляков взриви бомба и откри
Коментари Харесай

Стрелецът от Керч - от ученик със стипендия до искащ да си отмъсти

На 17 октомври 18-годишният Владислав Росляков взриви бомба и откри пукотевица в Керченския политехнически лицей. Загиналите досега са 20 души, а ранените са над 70. Сред починалите са петима преподаватели и 15 студенти. Засега претекстовете на стрелеца не са известни.
Росляков е бил студент в четвърти курс и е записан в образователното заведение от 2015 година.
Познат на Росляков споделя пред изданието РБК, че той " ненавиждал техникума поради злите преподаватели. Намеквал, че ще им отмъсти. "
" Никога не се е отличавал с експанзия. За четирите години няма нарушение. Получавал е стипендия ", добави министър-председателят на Крим Сергей Аксьонов за телевизия " Россия 24 ".
Най-много данни за Росляков дава канал Mash. Изданието написа, че младежът е бил " доста затворен, съвсем с никого не е общувал и от дълго време е излязъл от обществените мрежи. Интересувал се от фанатици. "
Свидетел на закононарушението споделя, че Росляков пристигнал в техникума с два сака - сив и черен. Двамата се видели при започване на деня и се поздравили, само че Росляков не влезнал в час. Малко по-късно се чула пукотевица.
Самият Росляков е открит мъртъв на втория етаж на постройката. По думите на министър-председателя на Крим Сергей Аксьонов младежът се самоубил.
Първоначално Следственият комитет на Русия разглеждаше случилото се като терористичен акт, само че по-късно действието бе преквалифицирано в " ликвидиране на две и повече лица ".
Случилото се е най-кървавото нахлуване в учебно заведение в историята на Русия. От началото на 2017 година в страната се случиха 10 набези в учебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР