На 17 и 18 декември 2021 в София Здравен информационен

...
На 17 и 18 декември 2021 в София Здравен информационен
Коментари Харесай

Безплатна консултация със специалист за всички пациенти със затлъстяване и метаболитни нарушения

На 17 и 18 декември 2021 в София Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ на драго сърце посреща за първи път опитния експерт Проф. доктор. Хюсеин Синан от болница Адатип, Истанбул.

Всички пациенти с наднормено тегло, Диабет вид 2 и метаболитни нарушавания от София и района ще имат опция да се съветват БЕЗПЛАТНО с водещия експерт от Турция на 17 и 18 декември 2021 година. Той ще гостува по покана на шефа на ЗИЦ „ Медикъл Караджъ “- Звезделина Лютфи и в границите на самодейността на здравния информативен център за даване на достъп до най-иновативните и съвременни технологии в медицината.

Кой е Проф.д-р Хюсеин Синан?

  Д-р Хюсеин Синан е роден през 1971 година в квартал Бесни на Адияман. Постъпва във Военномедицинския факултет на Военномедицинска академия Гюлхане през 1990 година и се дипломира като медицински лейтенант през 1996 година  След наложителната си  работа в Şırnak, той специализира обща хирургия в Истанбулската болница „ GATA Haydarpaşa Training Hospital “ сред 1999 и 2003 година Работил е като гостуващ академик и теоретичен помощник в продължение на 1 година по „ Напреднала лапароскопска хирургия ” във Вашингтонския академични център за видеоендоскопска хирургия в Сиатъл, Съединени американски щати. Д-р Хюсейн Синан е почетен със званието доцент по обща хирургия през 2014 година и с купа професор през 2019 година. Женен е, има дете и владее добре британски език.

Професионален опит

2003-2008г.- Специалист по обща хирургия, Военна болница „ Самсун “,Истанбул

2011-2015г.- Специалист по незабавна медицина и обща хирургия, Военна болница анкара, Истанбул

2016-2021г.- Професор по обща хирургия, Болница “Флорънс Найтингейл “,Истанбул

2021 досега – Професор по обща хирургия, Болница „ Адатип “,Истанбул

Основните клинични области на интерес на Проф.д-р Хюсеин Синан включват :

-         Бариатрична хирургия

-         Метаболитна хирургия(хирургично лекуване при диабет вид 2)

-         Лапароскопска хирургия

В своята процедура Проф. доктор Хюсеин Синан употребява илеална интерпозиция и transit bipartition за хирургично лекуване на диабет вид 2.

Какво съставлява илеалната интерпозиция?

Целта при осъществяването на тази интервенция е да се понижи инсулиновата устойчивост и да се усили чувствителността при пациенти с диабет вид 2. За да се реализира това би трябвало да се докара дисталната част от тънките вътрешности до изхода на стомаха или да се отвори празнота в горната част на тънките вътрешности и да се докара крайната част до този отвор.

Дисталната част от тънките вътрешности се привежда до изхода на стомаха, след премахване на частта от стомаха, където се секретира хормонът на глада. Причината за отстраняването на тази част от стомаха  е за понижаване на възприятието на апетит след интервенцията и за понижаване на гаденето и повръщането, които могат да се появят. Намаляването на стомаха при тази интервенция в никакъв случай не е толкоз огромно, колкото намаляването на стомаха, осъществено при интервенции за затлъстяване.

Тази интервенция обезпечава следното; храната ще минава непосредствено в дисталната част на тънките вътрешности и ще се отделят хормони (GLP-1, Oxyntomodulin, Polypeptide YY и др.), които ще покачат инсулиновата сензитивност. С други думи, някои хормони (GIP, глюкагон и др.), обикновено секретирани от горната част на тънките вътрешности няма да се секретират и инсулиновата устойчивост ще намалее. Състоянието, при което инсулинът се създава в тялото, само че не може да се употребява, ще изчезне и пациентът няма да бъде подвластен от инсулина, който приема извън, и е допустимо даже да спре приема на медикаменти за диабет.

Какво е Transit Bipartition?

Този тип хирургия, която е въведена в здравната литература от Серджо Санторо, стартира да се ползва сполучливо както за затлъстяване, по този начин и за диабет вид 2.

При интервенцията почти половината от стомаха се отстранява надлъжно, разрязва се на почти 300 см от връзката на тънкото с дебелото черво и се съединява със стомаха. След това изрязаните чревни сектори се сглобяват още веднъж между тях. Така се вършат две нови връзки. Първата е сред стомаха и червата, а втората е сред тънките вътрешности.

При тази интервенция почти 2/3 от храната, влизаща в стомаха, продължава през новонаправената стомашна връзка, а почти 1/3 продължава през остарелия стомашен тракт. Целта тук е да се понижи усвояването на признатата храна и да се обезпечи секрецията на хормони, които ще задействат инсулина, който индивидът създава, само че не може да употребява, като се подсигурява, че храната влиза в контакт с тънките вътрешности допустимо най-скоро.

След тази интервенция пациентите отслабват и диабетът им регресира. Ако хората продължат диетата си и подготвителната си стратегия след интервенцията, е допустимо да понижат или даже изцяло да изоставят медикаментите, свързани с диабета.

За консултация с Проф. доктор Хюсеин Синан е належащо да се дават следните проучвания:

Глюкоза, Инсулин, Изчислена междинна глюкоза, IFCC-A1C, Хемоглобин A1C (HBA1C) %, Инсулин (на гладно), Инсулин (1 час след хранене), C-пептид (на гладно), C-пептид (1 час след хранене), Кръвна захар след хранене, HOMA-IR бета, HOMA-IR SHOMA-IR

Важно:

1. Кръвните проучвания би трябвало да се дават заран от 9:30 до 10:00 часа.

2. Пациентът не би трябвало да приема храна от 24:00 часа вечерта преди проучванията.

Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с Проф. доктор Хюсеин Синан на 17 и 18 декември 2021г. в София, би трябвало да си запишат час авансово на:

-          телефоните на ЗИЦ „ Медикъл Караджъ “- 0879 977 402 или 0878 500 940

-          да заявят стремежи от тях час онлайн на:

На място пациентите ще би трябвало да дават медицинските документи и образни проучвания, които са им направени досега.

Имайте поради, че по време на консултациите няма да бъдат осъществявани физикални прегледи. Безплатните съвещания се организират на база медицинските документи, с които разполагат пациентите все още.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР