На 17 април Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/

...
На 17 април Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/
Коментари Харесай

Ще вдигат ли цената на тока

На 17 април Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ ще разгласява финалните ценови оферти за ток на енергийните сдружения.

Това разгласи ръководителят на Комисията Иван Иванов на брифинг в постройката на регулатора.

Той означи, че този период дава отговор на условията на Наредба номер 1 за цените на електрическата сила.

„ Драстичен скок в цената на тока няма да има “ , увери Иван Иванов.

На водача на опозицията Корнелия Нинова дал информация какво нарастване на цените желаят от ЧЕЗ, тъй като бил задължен да дава отговор на въпроси на депутати.

Трите ЕРП-та желаят по-скъп ток

КЕВР: Няма учредения за повишаване на тока

На упованията на хората какъв брой безценен ток ще заплащат от 1 юли, той отговори по този начин:

"Заявлението, че няма да има фрапантно нарастване на цената на електрическата енергия за контролиран пазар, почива на две основи. Първо, на политиката, която води КЕВР в последните 3 години - консвервартивна, която не разрешава съществени промени. Ние не сме корпоративен орган, който да приема направените претенции от сдруженията, а би трябвало да регистрира, че публичен интерес значи баланс на отбрана на ползите от производител по веригата до крайните консуматори. Комисията регистрира единствено нужните разноски, които сдруженията декларират в своите заявки ".

Петкова за ЧЕЗ: Държавата може да управлява ЕРП-тата

Над 5% нарастване на тока желаят две сдружения

Той добави: "Българските жители и бизнесът би трябвало да са спокойни, тъй като КЕВР ще отбрани публичния интерес с решението, което ще вземе в края на юни ".

Същевременно екипи на регулатора стартират инспекции на трите ЕРП-та от другата седмица, с цел да се разбере дали са вложили в енергийната система толкоз, колкото са дали обещание.

Над 5% нарастване на тока желаят две сдружения

Бизнесът: Токът за семействата ще нарастне с 30%

След малко повече от месец КЕВР ще се произнесе дали ще отнеме лиценза на ЧЕЗ.

„ Разговорът, който организирах с специалисти, които ревизират документите, обвързвана с процедурата за лишаване на лиценза на ЧЕЗ, демонстрира, че те на практика към този момент са завършили с инспекцията и в понеделник ще изготвя заповед за работна група, която да изготви отчет “, посочи Иванов.

Процедурата изисква, откакто се изготви отчетът, да бъде възложен на членовете на комисията и на съвещание, по-късно комисията ще излезе с решение.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР