На 17 112 423 лева възлиза бюджетът за тази година

...
На 17 112 423 лева възлиза бюджетът за тази година
Коментари Харесай

Община Павликени ще оперира с финансов ресурс от 17 112 423 лева

На 17 112 423 лв. възлиза бюджетът за тази година на Община Павликени. Разчетът за доходи и разноски беше гласуван на постоянната сесия на Общински съвет-Павликени.

Основният документ за финансовата политика на общината през 2018 година е обвързван с даване на услуги на жителите в областта на образованието, опазването на здравето, обществените услуги, културата и спорта, документ който контролира връзките по набирането на средства и тяхното консумиране на територията на общината.

Държавните дотации за общината са увеличени с 1 381 147 лева, или 13,39%. Този растеж е привързан на първо място с застраховане на смяната в размера на минималната работна заплата от 460 на 510 лева и увеличените разноски за работни заплати във функционалност „ Образование ”. Общата изравнителна дотация за общински действия за 2017 година е 1 551 300лв.

„ В плана на „ Бюджет 2018 “ сме се постарали да се оправим с предизвикването да отговорим на упованията да създадем най – положителното във всички браншове на локалното ръководство в сходство с целите и условията на локалната общественост “, сподели по време са сесията кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов. Той акцентира, че планът за бюджет е уравновесен и гарантиращ финансова обезпеченост и непоклатимост на Община Павликени.

Запазват се общинските стратегии „ Местни начинания “, „ Граждански начинания “ и „ Ин витро “, като средствата за първата ще са с 5200 лева повече.

Запазва се размерът на всички локални налози на равнището от 2017 година

Планирано е минимално нарастване на размера на таксата за битови боклуци, което е обвързвано с нарастването на минималната работна заплата на личния състав, осъществяващ събирането и превозването на битовите боклуци, и нарастването на средствата за отчисления на депонираното количество боклуци на районното хранилище в с. Санадиново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР