На 17.05.2021г. експерти на РИОСВ-Русе поискали да извършат планова проверка

...
На 17.05.2021г. експерти на РИОСВ-Русе поискали да извършат планова проверка
Коментари Харесай

Окончателно 5000 лв. имуществена санкция за фирма, не допуснала експерти на РИОСВ

На 17.05.2021г. специалисти на РИОСВ-Русе поискали да извършат планова инспекция на сдружението, което е с предмет на активност произвеждане на пластмасови елементи за автомобилната промишленост. Производствената площадка на компанията била оградена и заключена. На вратата била сложена табела с надпис „ Зона с стеснен достъп “ и телефони за контакти на чиновници. Въпреки обещанието на един от тях, че ще окаже подпомагане, не се появил никой да отключи. Подобна обстановка специалистите са имали и на 19.04.2021 година За неосигуряването на достъп за осъществяване на контролна инспекция на сдружението бил публикуван акт, а след това и наказателно разпореждане с минималната планувана по закон глоба 5000 лева

Районен съд – Русе е счел нарушаването за несъмнено открито от всички доказателства по делото, в това число и показанията на актосъставителя, съгласно който на територията на площадката е имало служащи и е била налице опция единствено с един телефонен диалог от страна на българския представител на сдружението да бъде обезпечен достъп. Формалното заявено единодушие и заричане не могат да обосноват извод, че сдружението е изпълнило своите отговорности, произлизащи от Закона за ръководство на отпадъците. Според съда, действието не е маловажно и за това, че не се касае за случаен случай. Не е смекчаващо събитие и обстоятелството, че действително е била осъществена инспекция два дни по-късно, защото през този интервал е допустимо да бъдат отстранени нарушавания на екологичното законодателство.

Възраженията на „ Форез БГ “ ЕООД са били отхвърлени и от касационната инстанция, която е счела решението на Районен съд за вярно и законосъобразно, заради което същото към този момент е в законна мощ.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР