На 16 януари 2021 година ще се проведе международният турнир

...
На 16 януари 2021 година ще се проведе международният турнир
Коментари Харесай

Юбилейното 50-то издание на турнир Академик открива атлетическия сезон в България

На 16 януари 2021 година ще се организира интернационалният шампионат по лека атлетика “Академик “. Наследник на някогашния шампионат ФИСУ, този конгрес може да се каже, че е най-старото съревнование по лека атлетика в зала в Европа. През годините на него са се състезавали не един и двама олимпийски, международни и европейски първенци. Директорът на шампионата доктор Христо Стоянов чака и тази година мощно съревнование. Амбицията на уредниците е да се поканят елитни състезатели от прилежащите на България страни, които дружно с едни от най-хубавите български спортисти да създадат една мощна атлетическа вечер в чест на юбилея. Съгласно противоепидемиологичните ограничения, надпреварата ще се организира без аудитория.

В надпреварата са включени 11 дисциплини за мъжете и 8 за дамите. За първи път в България в зала ще се организира смесена щафета на 4х400 м, в която ще вземат участие по две дами и двама мъже. Допълнително има планувани демонстративни стартове на 60 м за момчета и девойки (2009-2010), 200 м за момчета под 16 год. и за юноши и девойки под 20 год.

Поради лимитираното време уредниците са планували нормативи за банкет на състезатели. Заявки за присъединяване ще се одобряват до 9 януари.

Състезателите във всички дисциплини, класирани на първо, второ и трето място, ще получат юбилейни медали. Състезателите, постигнали най-хубавото достижение при мъжете и при дамите, оценено по сравнителната таблица на IAAF, ще получат Купата на шампионата и премия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР