На 16.08.2022 г. във Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е образувано досъдебно производство,

...
На 16.08.2022 г. във Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е образувано досъдебно производство,
Коментари Харесай

Преди да убие жена си, военният я набил пред колегите й

На 16.08.2022 година във Военно-окръжна прокуратура-Пловдив е формирано досъдебно произвеждане, което би трябвало да откри дали на 15.08.2022 година в гр. Стара Загора военнослужещ съзнателно е умъртвил жена си, като действието е осъществено при изискванията на домашно принуждение - закононарушение по чл.116, ал.1, т.6а, вр.чл.115 от Наказателен кодекс.

Жената и военнослужещият имали подписан цивилен брак от 2010 година През последните месеци връзките им се влошили, което довело до чести вербални разногласия и физическа разпра сред двамата.

На 13.08.2022 година С.П. посетил работното място на брачната половинка си и провокирал скандал, съпроводен с нанесен побой. Тъй като В.П. не се явила на работа на 15.08.2022 година, нейна колежка пробвала да й се обади по мобилен телефон, само че не съумяла да реализира контакт и се свързала с майката на В.П.

Подаден е сигнал в ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора за търсене на В.П. На 16.08.2022 година полицейски чиновници отишли до фамилното жилище на С.П. и В.П., звънели, само че никой не отварял. След като благодарение на механически средства била преодоляна заключена железна входна врата, чиновниците на Министерство на вътрешните работи видели мъртвец на мъж в коридора на жилището. С оглед на събитието, че се касае за военнослужещ, те са уведомили способените органи - Военно-окръжна прокуратура-Пловдив и районен съд " Военна полиция " - Пловдив.

Местопроизшествието е непокътнато до идване на боен следовател, който е направил оглед на местопроизшествието. Намерени са труповете на В.П. и С.П. с забележими огнестрелни рани в региона на главата. Установено е и огнестрелно оръжие, законно притежавано от С.П., с което се допуска, че е породена гибелта и на двамата.

Продължава осъществяването на процесуално-следствени дейности, работи се по всички вероятни версии.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР