На 16.04.2021 г. завърши командно-щабното учение на Военноморските сили на

...
На 16.04.2021 г. завърши командно-щабното учение на Военноморските сили на
Коментари Харесай

Завърши командно-щабното учение на Военноморските сили на България „Морски щит 2021“

На 16.04.2021 година приключи командно-щабното обучение на Военноморските сили на Република България „ Морски щит 2021 “. Учението способства за повишение на оперативната подготовка и сглобеността на щабовете при обмисляне и присъединяване в морска интервенция за гарантиране на морския суверенитет и поддържане на сигурността на страната, една от основните задания на Военноморските сили на Република България.

На 19.04.2021 година и 20.04.2021 година рейдови миночистач „ капитан-лейтенант Кирил Минков “ от дивизион противоминни кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби (ФБСК) в Пункт за базиране Варна, плава за осъществяване на обучение по разкриване и заличаване на котвени мини, пукотевица по въздушна и морска цел. Корабът отработи взаимни дейности със силите на дивизион патрулни кораби и дивизион кораби със спомагателно предопределение от състава на ФБСК.

През актуалната седмица два от корабните дивизиони от състава на флотилията организират тактически учения на море, оповестяват от Военноморски сили.

Тактическа група, включваща корвета „ Решителни “ и корвета „ Бодри “ от състава на дивизион патрулни кораби във Варна, организира първото дивизионно обучение за годината. Част от епизодите на учението са: взаимно корабоплаване, осъществяване на взаимни ракетни и артилерийски стрелби, противоподводни бойни извършения, приемане и предаване на леки товари и поща на ход, обучение по здравна евакуация от борда на транспортен съд с вертолет и конвой на кораби.

Дивизионът кораби със спомагателно предопределение от Пункт за базиране Варна организира тактическо обучение „ Морска поддръжка 2021 “, което включва: водолазна работа за осветление на подводната конюнктура, търсене и заличаване на дънни неконтактни мини, пукотевица по въздушни цели, търсене и избавяне на море. В учението вземат участие учебно-спомагателния транспортен съд „ капитан I сан Димитър Добрев “, танкер-бункеровчик „ Балчик “, избавителен транспортен съд „ Протео “ и девет моторни катера от състава на дивизиона и Центъра за подготовка на водолази и бордни спасители.

На корабите, с изключение на щатните екипажи, плават и курсанти от ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ за осъществяване на плавателна процедура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР