На 15 юни 2019 г. Специализираната прокуратура привлече към наказателна

...
На 15 юни 2019 г. Специализираната прокуратура привлече към наказателна
Коментари Харесай

СНИМКИ и ВИДЕО от акцията на ГДБОП срещу тютюневата мафия

На 15 юни 2019 година Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност чиновник от Дирекция „ Жандармерия “ в Министерство на вътрешните работи за присъединяване в проведена незаконна група за незаконно проидводство и разпространяване в страната на тютюневи произведения (тютюн за пушене).

Той бе арестуван същия ден при интервенция на Дирекция „ Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и Специализираната прокуратура с половин звук нарязан тютюн в персоналния си автомобил.

Десетима от членовете на незаконната група бяха арестувани на 12 юни 2019г. На п етима от тях Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, а на двама – „ Домашен арест “. По преценка на наблюдаващите досъдебното произвеждане прокурори на трима от участниците в групата бяха наложени парични гаранции. Групата е работила от 2017 година До момента потвърдената вреда за държавния бюджет възлиза на 3 милиона лв. невнесен данък.

Днес, 16 юни 2019 година, Специализиранат прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд да дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ и на единадесетия упрекнат за присъединяване в незаконната група.

Източник: блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР