На 15 декември тази година ще имаме първия медицински хеликоптер.

...
На 15 декември тази година ще имаме първия медицински хеликоптер.
Коментари Харесай

Първият медицински хеликоптер пристига у нас на 15 декември

На 15 декември тази година ще имаме първия медицински хеликоптер. Това съобщи пред БНТ здравният министър доктор Асен Меджидиев. Споразумението за покупка е подписано с италианската компания " Леонардо ". В идващите години поетапно ще получим и останалите пет хеликоптера. Една машина коства към 18 млн. евро, сподели министърът.

" Помощта по въздух наложително ще бъде безвъзмездна, всичко се поема от страната и Министерството на финансите е заделило средства, с цел да може тя да действа ", съобщи Асен Меджидиев.

Тази седмица се афишира социална поръчка за два хеликоптера на лизинг, още веднъж от Италия, които ще дойдат с екипажи и с техници, с цел да може спасяването по въздух да стартира още от лятото.  " Надявам се в края на месец юли да имаме два работещи хеликоптера. Благодарение на това, че работим с Държавния авиационен оператор, ще употребяваме пистите на Военновъздушните сили, които са извънредно значими, тъй като подготовката за построяването на хангари и площадки изисква по-дълъг развой ", сподели здравният министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР