На 14 февруари Пенчо Милков ще ръководи церемонията на младоженците,

...
На 14 февруари Пенчо Милков ще ръководи церемонията на младоженците,
Коментари Харесай

Конкурс за най-романтично предложение за брак в Русе

На 14 февруари Пенчо Милков ще управлява церемонията на младоженците, решили да се венчаят

Община Русе се включи в самодейностите по случай Международната седмица на брака – 7 – 14 февруари.

По традиция общинската администрация ще потърси най-възрастната женена двойка, която ще получи особено приветствие от кмета Пенчо Милков за своята дългогодишна отдаденост.

В интервала 7-13 февруари /в работните дни/ двойките, искащи да сключат брак, ще бъдат венчани от заместник-кмета Златомира Стефанова в залата за бракосъчетания на адрес пл. „ Свобода “ 6. На 14 февруарикметът Пенчо Милков ще управлява церемонията, авансово записана в отдел „ Гражданско положение “.

Акцент в честването този година ще бъде състезанието за най-романтично предложение за брак. В него могат да се включат женени двойки, които в къс текст да опишат по какъв начин са се сгодили. Описанието би трябвало да бъде съпроводено от фотография на фамилията, която изобразява предлагането за брак. Ако моментът не е запечатан, може да бъде приложена и фотография от сватбата на двойката.

Записването за състезанието ще продължи до 9 февруари /четвъртък/, като искащите да се включат могат да изпратят нужната информация на имейл. Единственото изискване към участниците е тяхното встъпване в брак да е било осъществено съгласно българското законодателство и да живеят на територията на община Русе. Специално жури ще избере най-оригиналните оферти за брак, които ще бъдат оповестени обществено на 14 февруари, а спечелилите ще бъдат поканени в Община Русе, където ще получат своите награди.

Седмицата на брака в България има за цел да сплоти публичните старания за поощряване на брака и фамилията и да помогне на двойките по пътя им към създаване на сполучлив брак. Тя е част от Международната седмица на брака, която се организира годишно от 7 до 14 февруари в 29 страни по света. Седмицата на брака в България чества доброволният съюз сред мъж и жена, които са създали взаимно посвещение до края на дните си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР