На 14 април от 19.00 часа започва шестият Международен фестивал

...
На 14 април от 19.00 часа започва шестият Международен фестивал
Коментари Харесай

Броени часове остават до началото на шестото издание на Международния фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz

На 14 април от 19.00 часа стартира шестият Международен фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz.

В зала „ Орфей “, в първата вечер на тазгодишното издание на сцената ще се качат музикантите от Биг бенд – Благоевград, които ще показват плана „ В един град и в морето до мен… “, взаимно с ученички от майсторския клас на  Вики Алмазиду, която идва от Гърция. Проектът е отдаден на Милчо Левиев и 85 години от рождението на визионера и джаз музиканта. Най-новият артикул на една от първите блус банди в България Подуене блус бенд и нейният създател Васко Кръпката „ Не се продава “ ще бъде показан на сцената на Blagoevgrad Blues&Jazz в първата фестивална вечер.

На 15 април фестивалът продължава с осъществяванията на Soul Serenade, които идват от Румъния особено за фестивала. Те ще зарадват българската аудитория с едни от емблематичните си части, измежду които “Daddy rocks me ”, “Walkin’Blues ”, “Why don’t you do right ” и доста други. Във втората вечер Марчело Били Темпеста и Brazz Association се качват на сцената на фестивала, с цел да пресъздадат музиката на паметния филм „ Блус Брадърс “.

На 16 април, в последната вечер за тазгодишното издание на Международния фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz, ще бъде неизмеримо с ритмичните части на Koka Mass Jazz и нетипичното им звучене. Музикантите от българската ню джаз тайфа, с създател Константин Кацарски, който е от Благоевград ще показват новия си албум „ The Sixth Finger ”. В третата последна вечер Живко Петров Трио JP3 ще показват шестия си студиен албум „ Change the way ” и пиеси от най-новия „ On The Way ”.

Всяка вечер след концертите в зала „Орфей“ неизменима част от фестивала са джем сешъните, които тази година ще бъдат в „Балкантон“. Артистите дават обещание запаметяващи се страсти и една атмосфера, която е присъща единствено за фестивали от сходен сан.

Билети към момента може да намерите на касата на зала „ Яворов “ и в мрежата на Eventim.

Очакваме ви, ще бъде забавно!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР