На 13 юли по време на официална церемония на Роженските

...
На 13 юли по време на официална церемония на Роженските
Коментари Харесай

Още 300 хиляди лева са необходими за най-високото българско знаме рекордьор - Пилон „Рожен“

На 13 юли по време на публична гала на Роженските поляни ще бъде издигнато българско знаме с рекордни размери - най-високият народен байрак в Европейския съюз и на най-висока надморска височина в целия свят. На внушителния 111-метров и на височина 1430 метра над морското ниво ще се развее трикольор с повърхност от 1110 кв.м. За осъществяването на плана към този момент са събрани малко над 700 хиляди лв. под формата на дарени услуги, материали и пари, а оставащата сума е 300 хиляди лв., като срокът за събирането ѝ е средата на юни, с цел да се реализира плана.

Набирането на средства за пилона - знак продължава, като дарения могат да се създадат през уеб страницата на акцията, посредством дарителската сметка - IBAN: BG31DEMI92405000304216, както и посредством дарителски SMS с текст DMS ZNAME на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

Трибагреникът и внушителният стълб към този момент се създават, като крайният период за доставка е 1-ви юли. Всички нужни документи за построяването на пилона, като разрешителни за градеж, изследвания и сондажи на терен, са подготвени и са с позитивни мнения, което значи, че остава единствено една стъпка за сбъдването на тази огромна българска фантазия. Най-голямата част от нужните средства са за направата на самия стълб, на който ще се развее знамето. Той е с тегло 110 тона и ще бъде превозен до Роженските поляни с З извънгабаритни композиции u 8 общоприети тира. За извисяването му ще бъде нужен височинен кран 350 тона със 120-метрова стрела.

Издигането на Пилона „ Рожен “ е съпроводено и от още един завет към бъдещите генерации – послания от 28-те области на България ще бъдат гравирани в основата на монумента върху плоча с карта с контурите на страната ни. Картата към този момент се създава безплатно от учебното заведение по каменоделство в с. Кунино и се чака да бъде подготвена до края на м. май.

„ Благодарни сме, за поддръжката на всички донори с огромни сърца, и на всичките ни сътрудници и имам вяра, че с последни старания ще съберем оставащата сума. Пилон „ Рожен “ е знак на обединяването, продължение на нашето духовно завещание, което ще предадем на бъдещите генерации. Време е да сложим България на високо! “ Така Симеон Караколев, ръководител на фондация „ Наследство в бъдещето “ разяснява последните старания за набиране на средствата.

Откриването на Пилон „ Рожен “ ще е съпроводено от най-мащабния театър с исторически картини онлайн юридически в миналото у нас, шоу-заря и концерт на примата на българската сцена Лили Иванова. В идващите дни – от 14 до 16 юли, ще се състои и обичайният събор Рожен, който тази година навършва 125 години.

Инициативата за създаване на паметник на българското знаме е на фондация „ Наследство в бъдещето “ и се осъществя посредством Национална дарителска акция „ България заслужава! “, под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Медийни сътрудници в плана са Българската телеграфна организация, Българската национална телевизия, Българско национално радио, вестник „ 24 часа “, вестник „ Труд “, вестник „ Ретро “, организация ПИК, организация БЛИЦ, „ БанкерЪ “.БГ, Радио Fresh , Радио FM+, Z-Rock, Мелъди, Actualno.com. Епицентър.БГ, Експрес.БГ, и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР