На 13 май в Пловдив предстои откриването на Международния фестивал

...
На 13 май в Пловдив предстои откриването на Международния фестивал
Коментари Харесай

Тазгодишното издание на Оne dance week представя 11 спектакъла от Азия, Африка, Европа и Южна Америка

На 13 май в Пловдив следва откриването на Международния фестивал за актуален танц ONE DANCE WEEK . В рамките на съвсем месец ще бъдат показани четири международни министър председатели от Италия, България и Мозамбик, една европейска премиера от Бразилия, фокус върху Португалия и зашеметяващи спектакли от Франция, Сенегал, Белгия и Южна Корея.
„Миналата година провеждането на фестивала беше мъчно след две отлагания, само че стана, макар че завършихме с известни загуби. Тази година фестивалът има доста по-големи отговорности, защото той стана основател на Европейската асоциация на танцовите фестивали , където влизат безусловно най-големите фестивали от Западна Европа“. Това акцентира в изявление за предаването „Преди всички“ по стратегия „Хоризонт“ Асен Асенов , шеф на Фондация „ЕДНО за Култура и изкуства“:

„В Европейската асоциация на танцовите фестивали вземат участие 12 фестивала за танц , които сътвориха този алианс. Той беше финансиран от Европейската комисия и ние дружно започнахме да сътворяваме танцови спектакли, тъй че прожекторите към България и към нашия фестивал са ориентирани до огромна степен“.

Цялото изявление с Асен Асенов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР