Нa 13 фeвруaри Cдружeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългaрия oбяви нaгрaдa

...
Нa 13 фeвруaри Cдружeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългaрия oбяви нaгрaдa
Коментари Харесай

Емил Коларов: Очевидно е, че проблемът с ресторантите не е медицински, а икономически

Нa 13 фeвруaри Cдружeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългaрия oбяви нaгрaдa зa дoкaзaтeлcтвa cрeщу хора от властта и щаба за това, че нaрушaвaт coбcтвeнитe cи зaпoвeди и пoceщaвaт рecтoрaнти или различен вид зaвeдeния.

„ Получихме много сигнали от наши сътрудници, че членове на здравните управляващи, които де факто дефинират законите и заповедите сега за отваряне и не отваряне, посещават заведения, които не би трябвало да посещават. Решихме да забележим дали има някой, който издава заповеди и в това време е на такова място “, разясни в „ Лице в лице “ по бТВ Емил Коларов, който е ръководител на Сдружението на заведенията.

Наградата е 100 лева и 900 лева консумация в обектите за хранене, добави Коларов.

Той обаче побърза да подчертае, че все още нито той, нито сътрудниците му са получавали фотоси, които да потвърждават на 100% сходни нарушавания.

„ Очевидно стана за всички, че казусът с това, че нашите обекти не са отворени, не е медицински. Той е стопански и политически. Ако беше медицински, нямаше да бъдат отворени заведенията за хранене на хотелите, които работят по безусловно същия метод, по който работехме ние преди да ни затворят. Със същия потенциал, със същите ограничаващи ограничения, със същите дезинфекции на личния състав. Единствената разлика е работното време – преди беше до 23:30, в този момент е до 22 ч. “, сподели още той.

Браншът дава отговор на Николай Василев

Коларов употребява случая да отговори и на икономиста Николай Василев, който ден по-рано в същото студио разяснява ограниченията за бизнеса.

„ Помощта, която се дава, и обезщетенията са по европейски стратегии – те не идват от бюджета на страната. Това, че той (Николай Василев – бел. ред.) споделя, че някой работи, с цел да може някой от нашия личен състав да си седи у дома и да му дават пари, не е правилно “, акцентира ръководителят на Сдружението на заведенията.

Той опроверга Василев като съобщи, че през ноември заетите в ресторантьорството са получили единствено 24 лева, а през декември 480 лева

Коларов не се съгласи и с изказванието на някогашния министър, че в тази обстановка заведенията за хранене печелят добре и от доставки: „ Процентът на доставките от оборота е сред 10% и 15%, когато има работа. Говорим, в случай че са го правили и преди “.

По думите му притежателите, които след началото на рецесията за първи път са почнали да оферират храна за у дома, са се отказали, тъй като не е рентабилно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР