На 12-тата среща на Асоциацията на българските училища в чужбина

...
На 12-тата среща на Асоциацията на българските училища в чужбина
Коментари Харесай

Пловдив е домакин на среща на Асоциацията на българските училища в чужбина

На 12-тата среща на Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина вицепрезидентът Илияна Йотова прикани образованието на български език в чужбина да бъде одобрено като средство за приемане във висше учебно заведение в България. Според вицепрезидента би трябвало да се спре потреблението на погрешни исторически обстоятелства в страни, в които има българска диаспора и да се признае Кирило-Методиевото дело.

 © БГНЕС
Илияна Йотова откри в Пловдив конференция под надпис " Съхранението на българския език и родовата памет по света - път към Родината ". Организатор е Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина.
Илияна Йотова, вицепрезидент: Езикът в действителност основава онази безкрайна духовна територия, на която обитаваме всички ние. И която се надявам, че с обща помощ, и това, което поставяме като старания, тази територия ще бъде принадлежност и на бъдещите генерации и на децата ни. Затова през днешния ден моето послание, моето слово, е към вас, уважаеми преподаватели. Не толкоз към представителите на тези институции, които стоят пред вас, тъй като ние споделяме непрестанно между тях - съветваме се, координираме нашите дейности. Но сме наясно, че без вас, преподавателите, тази огромна задача, за която приказвам, няма по какъв начин да бъде изпълнена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР