На 12 май встъпва в длъжност шестото поред служебно правителство

...
На 12 май встъпва в длъжност шестото поред служебно правителство
Коментари Харесай

Какви правомощия има служебният кабинет и докога ще управлява

На 12 май встъпва в служба шестото подред служебно държавно управление от 1990 година насам и второто, назначено от президента Румен Радев.

До насрочването на нови парламентарни избори и се стигна след неуспеха на 45-ото Народно заседание да извърши конституционното си обвързване и да излъчи постоянно държавно управление.

Основната задача на служебната власт е да провежда идните на 11 юли предварителни избори. Но защото служебните държавни управления нормално идват след някаква политическа рецесия, довела до предварителни избори, към тях има упования за проверка на предходната власт – в тази ситуация третото държавно управление на Бойко Борисов.

Служебният кабинет извършва същите функционалности, каквито и постоянният. Обикновено взема решение само настоящите въпроси на вътрешната и външната политика на страната. Нищо обаче не му пречи да взима и дълготрайни решения, само че в множеството случаи могат да бъдат анулирани от идващ постоянен кабинет.

Съществена разлика е, че в този момент няма настоящ парламент, който да прави законодателни промени или да актуализира държавния бюджет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР